REKLAMI GEÇ

Türkiye’de kadının izi tartışıldı

Türkiye’de kadının izi tartışıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Türk Kadınının Dünü ve Bugünü” konulu seminer düzenlendi. Seminerde Türkiye’nin bugünlere gelmesinde Türk kadının rolü anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2019 Perşembe, 14:01

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı, Denizli Yörükleri Derneği işbirliğinde “Türk Kadınının Dünü ve Bugünü” adlı seminer düzenledi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Prof. Dr. Nergis Biray, Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça tarafından Türk kadını anlatıldı.

Prof. Dr. Nalbant “Tarihten Bugüne Türk Kadını” konusunu, Prof. Dr. Biray “Aydınlanmacılık Hareketi Çizgisinde Türk Kadını” konusunu Doç. Dr. Okça ise “Yörük Yaşamında ve Dokumalarında Kadın” konusunu işledi.

“TÜRK KADINI HER ZAMAN EN ÖNEMLİ KONUMDA YER ALMIŞTIR”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci burada yaptığı konuşmada, Türk kadınının her daim en önemli konumda yer aldığına dikkat çekti.

Değirmenci, “Türk kadını geçmişten bugüne sosyal hayatın içinde, devlet yönetiminde olmuştur. Dede Korkut Destanlarına baktığımızda Bamsı Çiçekler, Selcen Hatunları görüyoruz. Denizli’nin kurtuluşunda Fatma Yıldız komutanın gösterdiği kahramanlıklar, cumhuriyetin kuruluşunda, kurtuluş mücadelemizde Nene Hatunlar, Şerife Bacıların gösterdiği olağanüstü kahramanlıkları görüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu