REKLAMI GEÇ

Üç parti ‘iptal’ için birleşti

Üç parti ‘iptal’ için birleşti

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde MHP’li üyelerin komisyonda görev almaması üzerine Denizli İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne örnek oldu. Mecliste komisyonlar, MHP’li üyelerin de yer alacağı şekilde yeniden düzenlenecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2014 Cuma, 18:10

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayı toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Önergelerle birlikte 30 gündem maddesinin görüşüleceği meclisin ilk gününe Merkezefendi Belediye Meclisi’nde yaşanan seçim iptali damgasını vurdu.

MERKEZEFENDİ ÖRNEK OLDU
Merkezefendi Belediye Meclisi’nde 5 üyeyle temsil edilen MHP, seçimle oluşan ihtisas komisyonlarında üyelerinin bulunmamasını yargıya taşımıştı. Denizli İdare Mahkemesi MHP’nin komisyonlarda görev alması gerektiğine hükmedince seçimler yenilendi ve MHP’li üyeler de komisyonlarda görevlendirildi.

ÜÇ PARTİ BİRLEŞTİ
Bu gelişme Denizli Büyükşehir Meclisi’ne de yansıdı. Mecliste grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP ortak önerge ile 15 Nisan’da yapılan komisyon seçimlerinin yenilenmesini istedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi ve görüşülmek üzere komisyona gönderildi.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUR’
Meclise başkanlık yapan Başkanvekili Ali Değirmenci, mecliste demokrasiyi işletmek adına MHP’li üyeleri de komisyonlara dahil edeceklerini söyledi. Konuyu mahkemeye taşımadan çözülebileceğini söyleyen Değirmenci, “Temsil hakkına saygı duyuyoruz. Bu durumu kendi içimizde görüşerek çözebiliriz diye düşünüyoruz. Üç parti ortak önerge ile bunu istiyor. Bu karar Türkiye’ye örnek olabilecek bir karar”dedi.

ÜYE SAYISI BELİRLENECEK
Yasanın komisyonlarda görev alacak üye sayısını 5 ila 9 arasında olabileceğini söylediğini belirten Değirmenci, komisyonda görüşüldükten sonra üye sayılarının belirleneceğini ve seçimin ağustos ayı toplantılarının son gününde gerçekleşeceğini belirtti. Komisyon seçimlerinin yenilenmesiyle Eylül dönemi toplantılarından itibaren komisyonlarda MHP’li üyeler de görev alacak.

MHP TEMSİL EDİLMİYORDU
Denizli Büyükşehir Beledile Meclisi’nde iki İmar, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor, Ulaşım ile Genel İşler Komisyonu olmak üzere 7 komisyon bulunuyor. Bu komisyonların hiçbirinde mecliste 7 üyeyle temsil edilen MHP’li üye bulunmuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu