REKLAMI GEÇ

Üçgen Çarşısı’nın yıkımı vatandaşları da mutlu etti

Üçgen Çarşısı’nın yıkımı vatandaşları da mutlu etti

Denizli’de 1980’li yıllarda yapıldıktan sonra bir türlü istenilen verim alınamayan, kent girişindeki harabe yapısıyla da herkesin bir an önce yıkılmasını istediği Üçgen Çarşısı yıkımına yaklaşık 1 ay önce başlandı. Köhne yapının yıkılması vatandaşları da mutlu etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2017 Perşembe, 15:16

Denizli’nin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen ve harabe görüntüsüyle kente yakışmayan Üçgen Çarşısı’nın yıkımı devam ederken, atılan adım vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

30 bin metrekare alanda kurulu 650 işyeri bulunan binanın yıkımına yaklaşık 1 ay önce başlanırken, bugüne kadar yapının 3’te 1’lik kısmının yıkıldığı belirtildi. Üç ay içinde yıkımı tamamlanacak binanın kentin önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimizin bu sorununu da görmezden gelemezdik. Vatandaşlarımızın bu yapının yıkılması konusunda ciddi talepleri oldu. Yatırımcısını bile memnun etmeyen bir çarşıdan bahsediyoruz” dedi.

Her geçen gün daha olumsuza giden çarşıda güvenlik sorunlarının da olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Mal sahiplerimizin de arzusu binanın kaldırılması yönündeydi. Cenaze haline gelen ve Denizli’mizin imajını sarsan binanın yıkımı kısa sürede tamamlanacak. Kentimizin bir sorununu daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN
Uzun yıllar beklenen ilgiyi görmeyen, görüntü kirliliği ve sık sık ortaya çıkan güvenlik sorunlarıyla gündeme gelen Üçgen Çarşısı’nın yıkılması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Bölge sakinlerinden İbrahim Yardak, Üçgen Çarşısı’nın yıkılmasının önemli çalışmalardan biri olduğunu belirterek, “Yıkım kararı hayırlı oldu. Denizli için çevre için inanılmaz bir şey olacağına inanıyoruz. Burası zaten birçok pisliği de içerisinde barındırıyordu. Tinerciler, uyuşturucu madde kullananlar hepsi burada barınıyordu. Üçgen Çarşısı’nın yıkımında öncü olduğu için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ömer Serez de, “Ben bu çevrede oturan bir vatandaş olarak 50 yıldan beri buranın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Gündüzleri buranın kenarından bile geçmekte tereddüt ederdik. Hele geceleri içerisinden geçmek kesinlikle mümkün değildi. Burası bir mezbelelik olarak yıllardan beri bu halde duruyordu. Yıkım kararı çevre sakinlerini fevkalade memnun etmiştir. Burası Denizli’miz için mahallemiz için tek kelime ile yüz karasıydı, şehrimize hiç yakışmıyordu. Yıkanlardan sebep olanlardan bunu başaranlardan Allah razı olsun” dedi.

“Denizli için buranın yıkılması iyi oldu” diyen Bülent Serin ise hizmet atağına geçen Denizli için önemli bir adım olduğunu kaydetti. Serin, “Yıkılması çok çok iyi. İlerleyen zamanlarda güzel bir şeyler yapılırsa Denizli çok daha güzel bir şehir olur. Hem Denizli’nin görünümü açısından hem de şehirlerarası geçiş noktası olan bu bölgeden geçen yabancılar açısından çok daha güzel olur. Eskiden akşamları hava karardıktan sonra buralardan geçmek zordu” diye konuştu.

Ziya Yün ise, “Üçgen Çarşısı yıkılıp arsa haline geldiği zaman burası daha değerli olacak. Aslında mal sahipleri burada avantajlı oluyor. Daha önce buraya insanlar giremiyordu. Tinerciler, alkolikler ne varsa buradaydı. Yıkılması hayırlı olur. Bu çalışma ile hem Denizli kazanacak hem mal sahipleri kazanacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu