REKLAMI GEÇ

Uganda Su Bakanı’ndan  Zolan’a ziyaret

Uganda Su Bakanı’ndan  Zolan’a ziyaret

Uganda Cumhuriyeti Su Kaynakları Bakanı Hon. Kibuule Ronald, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ugandalı Bakan Ronald, “Sizden öğreneceğimiz çok şey var” diyerek, sistemi incelemek istediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2016 Pazartesi, 16:19

dizi ziyaret için Türkiye’ye gelen Uganda Cumhuriyeti Su Kaynakları Bakanı Hon. Kibuule Ronald, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

denizli-uganda-ornek-oldu-1

Uganda’yı, Türkiye’ye yakın gördüklerini belirten Başkan Zolan, Denizli’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre yatırımlarını anlattı.

Başkan Zolan, “Çevre, su ve alt yapı anlamında şu anda yoğun bir çalışmamız var. Denizli’nin alt yapısını baştan aşağıya yeniliyoruz. Su bizim için çok önemli. Su olmadan hayatın olması mümkün değil. Biz ‘su, altından daha değerli’ diyoruz. Çevreye verdiğimiz önemle Türkiye’nin en çevreci belediyesi unvanını aldık” diye konuştu.

Başkan Zolan daha sonra Ugandalı Bakana Denizli ekonomisi ilgili genel bilgiler verdi.

BAKAN RONALD: “SİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”
Ugandalı Bakan Ronald ise ülkesi hakkında bilgiler vererek, yaptıkları icraatları anlattı. Ronald, “Sizden öğreneceğimiz çok şey var. Başkentimiz Kampala 1,5 milyon nüfusu ve alanı ile Denizli’den daha büyük bir şehir. Ancak Kampala’da Denizli’de olduğu gibi büyükşehir sistemi yok. Kampala’ya bu sistemi getirmek istiyoruz” dedi.

Bakan Ronald, kabulü dolayısıyla Başkan Zolan’a teşekkür ederek Uganda’ya davet etti.

DESKİ MÜDÜRÜ İLE DE BULUŞTULAR
Bakan Hon. Kibuule Ronald ve beraberindekiler daha sonra Denizli’ de uygulanan Alt Yapı Çalışmaları ve Su Yönetim Sistemini incelemek üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör’ ü de ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu