REKLAMI GEÇ

Uyuşturucuyla mücadele masaya yatırıldı

Uyuşturucuyla mücadele masaya yatırıldı

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Denizli’de de gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2019 Çarşamba, 16:57

Valilik’te düzenlenen toplantıya Vali Hasan Karahan, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Müftüsü Mehmet Aşık ilgili daire müdürleri ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantı, Yeşilay’ın sunumu ile başladı. Yeşilay Derneği Denizli Şubesi Başkanı Bünyamin Yakar’ın ardından Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan sunumlara ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Vali Hasan Karahan, uyuşturucuyla mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Herhangi bir esneklik olmayacak aynı kararlılıkta devam edeceğiz. Devletimiz takip ediyor ama toplumsal destek de lazım. Bunun bir ayağını da Yeşilay oluşturuyor. Pek çok konu Yeşilay’ın sorumluluğunda bu sebeple çok güçlü olması lazım. Uyuşturucu ile mücadelede sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Uyuşturucunun teminini ve dağıtımına engel olmak için Emniyet Müdürlüğümüz ile Jandarma Komutanlığımız çalışıyor. Biliyorsunuz ki Türkiye aynı zamanda uyuşturucunun geçiş güzergâhı üzerinde. Sağlam durarak, uyuşturucunun hem kendi içimizde yaygınlaşmasını durdurmak hem de dıştan geleni engellemek için uğraşıyoruz. Uyuşturucuya bir şekilde bulaşanların, tedavi istedikleri anda ne yapılacağı konusunda kendimizi daha çok geliştirmemiz gerekli. Aktif bir şekilde devam edecek mücadelemizin daha başarılı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Vali Karahan’ın konuşmasının ardından Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’ndan Damla Polat Başpınar, 2018 yılı boyunca yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu