REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak’ı hayal kırıklığına uğratan fuar

Vali Altıparmak’ı hayal kırıklığına uğratan fuar

Denizli’de İş Kurumu (İŞKUR) tarafından bu yıl “İş’te buluşma noktası” temasıyla, işverenlerle iş arayanları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’na katılan Vali Ahmet Altıparmak, fuara hem öğrenci hem de firmalardan katılımın az olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2016 Perşembe, 16:35

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine, Vali Ahmet Altıparmak, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Erdur, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, İŞKUR Denizli İl Müdürü Feridun Giresun, daire müdürleri, işadamları, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, törendeki konuşmasında gençlere çağrıda bulunup, “Eğer sizin bir beceriniz, bir yetkinliğiniz, yabancı diliniz var ise başımızın üzerinde yeriniz var. Bu ülke böyle insanlara ihtiyaç duyuyor. Bu sebeple siz gençler mutlak suretle kendinizi yetiştirmelisiniz. Şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR ile bir çalışma başlattık. Bu çalışmada hiç işi olmayan, hiç yetkinliği olmayan, hiçbir becerisi olmayan insanları odalarımıza bekliyoruz. İŞKUR’a bekliyoruz. Odalarımız aracılığı ile o insanlarımıza yeni iş edinimi, ihtiyaç duyulan bir meslek edinimi şansı vereceğiz” dedi.

“EN AZ 150-200 FİRMA FUARA KATILMALIYDI”
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak da fuara üniversite öğrencilerinin katılımının az olmasından yakındı. Türkiye’de işverenlerin vasıflı personel aradığına dikkat çeken Vali Altıparmak, “Türkiye’de inanılmaz bir şekilde vasıflı eleman arayan işverenler var. Bu sadece Denizli’ye mahsus değil. Erzurum’dayken bana gelen iş adamları ‘vasıflı eleman bulamıyoruz’ diyorlardı. Denizli İstihdam Fuarı’nın kapsamlı ve çok büyük olacağını zannetmiştim. Bu kadar sanayicinin bu kadar işverenin olduğu bu kadar istihdamın olduğu Denizli’de, hayallerin de daha büyük olacağını düşünüyordum. 50 firmanın fuara katıldığını öğrenince üzüldüm doğrusu. En az 150 – 200 firma fuara katılmalıydı. Hem üniversiteli gençlere hem liseli gençlere ciddi manada hayatlarına yön verecek mesleği seçmede önder olmalıydı. Aynı zamanda iş verenler yetenekli gençler ile sohbet edebilme, onları kendilerine yönlendirme imkanı bulmalıydı. Öğrenciler de istediği alanda değişik işverenlerle sohbet etme imkanı bulabilmeliydiler. Ama bunlar zaman içerisinde gelişecek şeyler” dedi.

denizli-iskur-vali-ahmet-altiparmak-hayal-kirikligina-ugradi-2

Vali Altıparmak, konuşmasının devamında salondaki gençlere tavsiyelerde bulundu ve dünyada önemli başarılara imza atmış işadamlarının hayat hikayelerinden kesitler anlattı.

Törenin sonunda istihdam sağlayan özel sektör temsilcilerine Vali Altıparmak ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, protokol üyeleri ve davetliler sanayi kuruluşları ve kamu kurumlarının stantları gezdi.

Yorumlar

isdur   -  Bağlantı 28 Ekim 2016, 12:34

İşkur danışmanı Biz kendimiz işe aldıgımız elamanı giriş yapmadan bize bilgilerini mail atın biz ona göre talep acmamız gerekiyor deniliyor!!! böyle kanun yok… Sonra biz bukadar çalışan yerleştirdik. Daha firmamın yerini bilmiyorsun..

Ersin   -  Bağlantı 28 Ekim 2016, 08:48

Kardeşim işkur’daki danışmanım bile düzgünce ilgilenmiyor. Neyleyeyim ben fuarı, herkez konuşuyor işte sadece işsizlik yine tavan.

AydıN KILINÇ   -  Bağlantı 27 Ekim 2016, 20:07

Firmalar Bugun Gıt Yarın Gel Mantıgıyla Eleman Aradıgı Surece Fuarlarınıza Katılım Az Olacaktır.

Hayal kırık   -  Bağlantı 27 Ekim 2016, 19:03

Öğrenci gelmemesi üniversite yetkililerinin gereken duyuruları yapmamasından kaynaklanıyor. Üniversite, öğrenciler için yapılan bir organizasyona öğrenci gelmemesi ne demek!!

Tolga   -  Bağlantı 27 Ekim 2016, 16:57

Firmalar açısından bilemem ama yapılan başvurulara cevap alınanaması vatandaşın katılımını azaltıyor. Özel sektör bazı kriterleri esnetmeli, örneğin yaş kriteri. Şu işsizlikte 25-28 yaş sınırı koyan firmalar var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu