REKLAMI GEÇ

Vali Erkmen, Akköy’ü inceledi

Vali Erkmen, Akköy’ü inceledi

Vali Yavuz Erkmen, incelemelerde bulunmak üzere Akköy İlçesi’ne gitti.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2009 Çarşamba, 18:04

Akköy Kaymakamlığı, Akköy Belediyesi ve Gölemezli Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, Gölemezli Jeotermal Sera Tesisleri, Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde incelemelerde bulunarak Yeniköy’de vatandaşlarla bir araya geldi.

İnceleme gezisine; Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, ÖÇK Müdürü Ali Rıza Sığırtmaç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kasım Kayıhan, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ve İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mustafa Kaptan katıldı.

Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet, ilk olarak Akköy Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Burada Akköy Kaymakamı Sabri Uzun, Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçede bulunan daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Erkmen, ilçenin mevcut durumu hakkında Kaymakam Sabri Uzun’dan brifing aldı.

Vali Yavuz Erkmen burada yaptığı konuşmada, jeotermal yatırım bölgesine yatırım için müracaatın 4 Ocak 2010 tarihinde sona ereceğini, burada ciddi anlamda, yatırımları çabuk bitirebilecek yatırımcıların yatırım yapmasını beklediklerini söyledi. 3 tane 750 yatak kapasiteli, 2 tane 300 yatak kapasiteli tesislerin bölgede yapılacağını söyleyen Vali Erkmen bu sayede Gölemezli bölgesinin hareket kazanacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen daha sonra Akköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sorunlar hakkında Vali Yavuz Erkmen’i bilgilendirdi. Vali Erkmen, belediye ziyareti sonrası Akköy Merkez İlköğretim Okulu’nda çocukları okuyan Seher Cansever ve Gülizar Çınar ile diğer velilerin okul için istekleri olan bilgisayar ve hizmetli personeli konusunda gerekenin yapılacağını söyledi.

Heyet daha sonra Akköy Hükümet Konağı olarak tefrişatı düşünülen, ancak depreme dayanıksız olması nedeniyle halen kullanılmayan 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda incelemede bulundu. Zemin+2 kat olan binanın son katı iptal edilerek, deprem güçlendirme çalışması yapıldıktan sonra Hükümet Konağı olarak kullanılması düşünülen bina incelendi.

Vali Erkmen ve beraberindeki heyet Jeotermal Sera Bölgesi’nde de incelemelerde bulundu. Burada işletmeci Burhan Tahtalı’nın 25 dönümlük araziye kurulu tesisini inceleyen Vali Erkmen, yetkililerden sera ile ilgili bilgiler aldı. Topraksız tarım yapılan kapalı sera bölgesinde, yıllık 700 ton üretimin yapıldığı ve bu üretimin yüzde 80’lik bölümünün İngiltere ve Rusya’ya ihraç edildiği öğrenildi.

Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet Jeotermal Sera Bölgesi’ndeki incelemelerin ardından, 4 Ocak 2010 tarihinde yatırım için başvuru tarihi sona erecek olan ve işletmecilere yatırım amaçlı açılacak jeotermal bölge alanını inceledi. Vali Yavuz Erkmen, Gölemezli Beldesi’nde de vatandaşlarla bir araya gelerek Belediye Başkanı Yunus Avcı’yı makamında ziyaret etti.

Vali Erkmen Akköy inceleme gezisine Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde devam etti. Burada odalarda ve okulun ilgili bölümlerinde incelemeler yapan Vali Erkmen’e Okul Müdürü Yavuz Yıldırım bilgi verdi. Vali Yavuz Erkmen, yurt sorunu olan okul için önümüzdeki yıl TÜRSAB tarafından yurt yapılacağını söyledi. Vali Erkmen ayrıca öğrencilerle de sohbet etti.

Vali Erkmen son olarak merkeze bağlı Yeniköy’ü ziyaret ederek burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, köyün girişinde Köy Muhtarı Yusuf Tekin ve köylüler tarafından karşılandılar. Köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen ve protokol üyeleri, burada vatandaşların sorunlarını dinlediler. Vatandaşlar köylerinin eksiklikleri ve giderilmesi gereken sorunlar hakkında Vali Yavuz Erkmen’e bilgi verdiler ve isteklerde bulundular.

Vali Yavuz Erkmen, köylülerin sorunlarını aktarmalarından sonra yaptığı konuşmada, köyde uygulanacak İmar Kanunu 18. madde hakkında mevcut evlerin yıkılmayacağını, maddenin uygulanmasının ardından vatandaşların yeni ev yapmayı istemeleri halinde belirlenecek parsellere evlerini yapacaklarını söyledi. Vali Erkmen, çöplerin toplanması konusunda Denizli Belediyesi’nin çöplerin toplanması ve düzenli depolama tesisine nakli için bir araç tahsis ettiğini, yeni yıldan itibaren ÖÇK’nın maddi desteğiyle yalnız Yeniköy değil tüm ÖÇK bölgesi çöplerinin toplanacağını, eskiden atılan yerlerden de temizlenerek çöpün götürüleceğini belirtti. Vali Erkmen, köy içi kilit parke taşların İl Genel Meclisi tarafından 2010 yılı bütçesinde uygulanacağını ve park konusunda ise yine İl Genel Meclisi tarafından sorunun giderileceğini söyledi. Bölgenin cazibeli suya kavuşması, elektrik masrafının en aza indirilmesi için Yenicekent HES ihalesinin yapıldığını da sözlerine ekleyen Vali Erkmen, ihaleyi alan firmanın lisans alma sürecini başlattığını, en kısa sürede bunun tamamlanarak kanal yapımına başlanacağını ayrıca köylünün ürününü değerlendirmek üzere Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği kurmak için de çalışmaları başlattıklarını söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de İl Özel İdaresi olarak köye yaptıkları yatırımlar konusunda bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu