REKLAMI GEÇ

VALİ ERKMEN KENYA GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

VALİ ERKMEN KENYA GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Vali Yavuz Erkmen, 9-13 Şubatta gerçekleştirdikleri Kenya ziyaretine ilişkin olarak,”Hem kültürel boyutta hem ekonomik boyutta bu coğrafyada olmamız gerekiyor”dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2011 Perşembe, 19:34

Vali Erkmen, yaptığı açıklamada, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in de katılımıyla düzenledikleri Kenya gezisinin yararlı olduğunu ifade etti. Kenya’da pek çok alanın bakir konumda olduğunu gördüklerini dile getiren Erkmen, şunları kaydetti: “Değerlendirilebilecek zenginlikler var. Birçok ülkeden gelip insanların orada çalışmalar yaptığını biliyoruz. Türkiye olarak hem kültürel boyutta hem ekonomik boyutta bu coğrafyada olmamız gerekiyor. Türkiye’ye karşı da hakikaten özellikle bir sevgi var. Ülkemiz açısından uzun vadede çok daha iyi konuma gelebilmek için bu şartların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Yatırım konusunda kimsenin herhangi bir üretim yapmadığı birçok alan var. Bizim de yapmak istediğimiz, oraya bir teknik heyet gönderip bunları somutlaştırmak ve fizibiliteler olumlu çıkarsa oraya doğru yönelmek”
Erkmen, Kenya’nın tekstil ürünlerini ABD pazarına gümrüksüz ihraç etme imkanına sahip olduğuna işaret ederek, bu durumun Denizlili tekstilciler açısından iyi bir fırsat olabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu