REKLAMI GEÇ

Vali’den kiralık araç genelgesi

Vali’den kiralık araç genelgesi

Kiralık araçlarla işlenen suçların önüne geçilebilmesi amacıylaVali Şükrü Kocatepe imzasıyla genelge yayınlandı. Genelgeye göre, Rent A Car işletmecileri, aracı kiralayanı artık Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmek zorunda.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2014 Cumartesi, 11:10

Vali Şükrü Kocatepe’nin, yayınladığı genelge ile il sınırları içerisinde Rent A Car diye bilinen araç kiralama şirketlerine İl Emniyet Müdürlüğüne bildirimde bulunulma zorunluluğu getirildi.

Motorlu araç kiralama hizmeti veren işyerlerinden kiralanan araçların zaman zaman çeşitlisuçlarda kullanıldığına dikkat çekilen genelgede, kiralık araçların yasadışı amaçla kullanılmasını önlemek amacı ile araç kiralayan müşterilerle ilgili bilgilerin tam ve eksiksiz biçimde toplanması, değerlendirilmesi ve denetimlerin süratle yapılarak, yasadışı eylemlerin engellenmesi amaçlandığı vurgulanıyor.

Valilik genelgesi doğrultusunda hareket etmeyen işyerleri hakkında, “emre aykırı davranış”tan para cezası ile Kimlik Bildirme Kanunu’na aykırı faaliyetten dolayı cezai işlem uygulanacağı da kaydedildi.

HER ARACA GPS ZORUNLU
Genelge kapsamında Rent A Car’lara getirilen yaptırımlar şöyle:
-Araç kiralama işi ilgili mevzuata göre yapılacak.
– Kimlik Bildirme Kanunu gereği. İşten çıkan ya da işe giren personelin kimliği bildirilecek.
– Firmalar kiraya verdikleri, sözleşme oluşturdukları araçların listesini bağlı oldukları kolluk merkezine bildirecekler.
-Halen faaliyet gösteren iş yerleri mevcut araçların listesini bildirdikten sonra araç değiştirmesi veya yeni araç edinmeleri halinde, aracın faaliyete geçtiği gün itibariyle bağlı oldukları kolluk merkezine gerekli bildirimde bulunacaktır.
– Kiralanan tüm araçlarda küresel konumlandırma sistemi (GPS) zorunlu olacak. Firmanın yeni aldığı araçta GPS yoksa kiralanamayacak.

KİRALAYAN 1 SAATTE EMNİYETE BİLDİRİLECEK
-Yeni açılan iş yerleri araç listesini emniyete bildirecek
-İş yerleri, araçlarla ilgili müşterilerin kayıtlarını resmi belgelerle ( Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet) yapacak.
-İş yerleri, müşterilerin sürücü belgesini görmeden araç akidi (sözleşme) yapmayacak.
-Sahte belge ibraz ederek araç kiralamak isteyenlerin görüntülerinin tespiti amacıyla işyerlerinin içerisinde müşterilerle meşgul olunan bölümlere de güvenlik kamerası taktırılacak.
-Sözleşme imzalandıktan hemen sonra firma sahibi, internetten rentacar.denizli.pol.tr adresine girecek ve kendisine verilen şifre ile formu dolduracak. İnterneti yoksa, belgeyi elden götürecek. Araç kiralandıktan ya da geri alındıktan 1 saat içinde bu işlem yapılmış olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu