REKLAMI GEÇ

Valilik’ten seyahat açıklaması, kimleri kapsayacak, nasıl gidilecek?

Valilik’ten seyahat açıklaması, kimleri kapsayacak, nasıl gidilecek?

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs önlemleri kapsamında aldığı seyahat genelgesi yürürlüğe girdi. Denizli Valiliği, kimlerin ve hangi koşullarda il dışına seyahat edebilecekleri açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2020 Cumartesi, 17:38

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar yaşanan Koranavirüs (Covid-19) virüsünün en temel özelliği fiziksel temas, hava yolu gibi yollarla çok hızlı bulaşması nedenleri ile İçişleri Bakanlığı, iller arası teması da kesmeye başladı.

Önlemler kapsamında alınan il karantinası nedeniyle il dışına seyahat edeceklere de kısıtlama getirildi.

Denizli Valiliği’nden Vali Hasan Karahan imzasıyla yapılan açıklamada, Denizli’den il dışına otobüs ile yolculuk yapacak olanların seyahatlerinin yeni şartlar doğrultusunda yeniden düzenlendiği bildirildi.

Buna göre, tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile son on beş gün içerisinde Denizli’ye gelen ve kalacak yeri bulunmayıp ikamet yerlerine dönmek isteyenlerin seyahatlerine izin verilecek.

İl dışına çıkmak isteyenler, Denizli Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki 444 85 20 numaralı çağrı merkezini arayarak şehirlerarası seyahat taleplerini iletecekler. Belirlenen koşulları taşıyanlara Pamukkale Seyahat İzin Kurulu’nca “Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi” düzenlenecek. Bu belge ile Denizli-Aydın-İzmir, Denizli-Antalya, Denizli-Afyonkarahisar-Ankara, Denizli-Bursa-İstanbul güzergahlarında otobüsle seyahat edebilecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu