REKLAMI GEÇ

Vatan borçlarını ödediler

Vatan borçlarını ödediler

Denizli’de Engelliler Haftası kapsamında 66 engelli, askeri kıyafetler giyerek bir günlük de olsa asker yapabilmenin sevincini yaşadı. Engelliler, yemin töreninin ardından sembolik olarak düzenlenen terhis belgelerini aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2014 Pazartesi, 19:46

Engelliler Haftası kapsamında 66 engellinin temsili askerliği için, Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Asker kıyafetlerini giymelerinin ardından ailelerinin “en büyük asker bizim asker” sloganları eşliğinde tören alanına engellilere kısa süreli de olsa askerlik eğitimi verildi.

Erlerin de yardımcı olduğu engelli askerlere, rütbeli personel, selam verme, nişan alma ve tören yürüyüşü gibi eğitimler verdi. Engelliler daha sonra tören alanında ellerini Türk Bayrağı ve silahların üzerine koyarak yemin etti.

Denizli İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, engelli vatandaşlar için silahlı kuvvetlerin kapısının her zaman açık olduğunu belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardan beri köklü gelenekleri, disiplinli eğitim seviyesiyle milletin bağrından çıkmış, yüce milletine sadakatle hizmet eden bir kurumdur. Engelli vatandaşlarımızın da hayatımızın bir parçası olduğu bilincindeyiz. Onların askerlik heyecanını yaşaması bizleri de mutlu ediyor. Çalışarak ve üreterek topluma katkı sağlayan hedefini ailesi ve içinde yaşadığı çevresi ile hep birlikte mutlu ve umut dolu bir yaşam sürmek olarak belirleyen sizlerin yanındayız” dedi.

Yemin töreninin ardından engellilere terhis belgeleri İl Jandarma Komutanı Ferdi Korkmaz tarafından verildi. Engelli askerler daha sonra aileleriyle askerlik hatırası fotoğrafları çektirdi.

Yorumlar

Haluk DEĞİRMENCİ   -  Bağlantı 12 Mayıs 2014, 20:48

Onlar, bizim ciğerparemiz…Allah korusun, birgün vatanımızı müdafaa etmemiz gerekirse, eminim hepimizden önce koşarlar…İyi ki varlar, vatan ve millet onlara herkesten çok minnettar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu