REKLAMI GEÇ

VATANDAŞA MEKTUPLU MARKAJ!

VATANDAŞA MEKTUPLU MARKAJ!

Belediye Başkanı Zeybekci, Danıştay 6. Dairesi’nin, Mahalli Çevre Kurulu’nun, doğal gaz hattının geçtiği yerlerde kömür kullanımını yasaklayan kararını bozmasının ardından, doğal gaz kullanımı konusunda vatandaşı bu kez mektupla ikna etmeye çalışıyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2010 Cuma, 17:31

Denizli’de, Mahalli Çevre Kurulu’nun 1 Kasım 2007 tarihinde aldığı doğalgaz hattının geçtiği yerlerde kömür kullanımını yasaklayan kararını, Nisan ayında Danıştay 6’ncı Dairesi bozmuştu. Danıştay 6. Dairesi, daha önce de Konya Mahalli Çevre Kurulu’nun doğal gazın ısınma amaçlı kullanılmasını zorunlu hale getiren kararını hukuka aykırı bulmuş ve böylece bir anlamda Denizli MÇK kararının da hukuka uygun olmadığı resmen tespit edilmişti.

Daha önceleri, vatandaşları doğal gaz kullanımı konusunda sert bir dille uyaran Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bu konudaki tutumunu yumuşattı. Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, artık sert ifadeler yerine, vatandaşlara ulaştırdığı mektubunda, daha yumuşak ifadeler kullanarak, vatandaşları biran önce doğal gaz abonesi olmaları için ikna etmeye çalışıyor. Zeybekci’nin doğal gaz abonesi olmayanların biran önce doğal gaz aboneliğini almaları için kaleme aldığı mektubu; Karaman, Akkonak, Sırakapılar, Saraylar, Hacı Kaplanlar, 15 Mayıs ve Topraklık Mahallelerinde bulunan yaklaşık 30 bin konuta ulaştırıldı.

Geçen hafta içinde vatandaşların evlerine bırakılmaya başlanan mektupta, “Alt yapı projemizin sonlandırılmasını takiben hedefimiz, gerekli görülen durumlar dışında sokaklarımızın kazılmasına izin vermemektir. Bu durumda, geç kalınmış bir doğal gaz aboneliği, sizlerin daha fazla ücret ödemenize yol açacaktır. Hiçbir hemşehrimizin fazla ödemeyle karşılaşmaması için belediyemizin attığı bu büyük adımda, bizimle birlikte yürümeye çağırıyorum” deniliyor. Mektupta, yakın zamanda doğal gaz kullanmayı planlayan vatandaşlara, halen devam eden kazı işlemleriyle eş zamanlı olarak abone ve bağlantı işlemlerini şimdiden değerlendirmeleri öneriliyor ve herkes doğal gaz abonesi olmaya davet ediliyor.

Vatandaşlara ulaştırılan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin mektubu hakkında bilgi aldığımız, Denizli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Nuray Karayel, mektubun, doğal gaz hattının geçtiği, alt yapının tamamlandığı ve artık üst yapıya başlanacak aşamada olan yerlerde oturan vatandaşlara gönderildiğini söyledi. Vatandaşların, daha ileri bir tarihte doğal gaza abone olmaları durumunda neden daha fazla ücret ödemek zorunda kalacaklarına ilişkin sorumuzu da cevaplandıran Karayel, “Yollar alt yapı çalışmaları nedeniyle, şu anda zaten kazık olduğu için, doğal gaz bağlantısı için yapılan kazıdan şu anda vatandaştan para alınmıyor. Ancak, üst yapı tamamlandıktan sonra yapılacak kazılardan, Kentgaz’dan kazı parası alınmaya başlanacak. Bu da vatandaşa kazı parası olarak yansıyacak. Bunun için, vatandaşları bu konuda uyarmak adına, hazır yerler kazıkken ve kazı parası alınmazken, doğal gaz bağlantılarını kazı ücreti ödemeden yaptırmalarını sağlamak ve birebir bilgilendirmek amacıyla böyle bir mektup gönderildi” dedi.

İşte Zeybekci’nin o mektubu:
Sevgili Denizlililer;
Göreve geldiğimiz ilk günden beri, kent hayatını kolaylaştırma ve vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmenin Belediyemizin öncelikli görevi olduğu bilinciyle hareket ediyor, sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız atılımların en büyüğü ise Denizlimizi 2006 yılının Ekim ayında doğal gazla tanıştırmak olmuştur.

Doğal gaz kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, ne kadar azalmış olsa da Denizlimiz hala hava kirliliği tehdidi altındadır. Çocuklarımızın da bizim büyüdüğümüz o tertemiz Denizli’de büyüyebilmesi için üzerimize düşeni yapmalı, hava kirliliğini önlemek için kararlılıkla hareket etmeliyiz.

Değerli hemşehrilerim,
Denizli tarihinde eşi benzeri olmayan bir projeye imza atan Belediyemiz, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyunu da kapsayan bütün altyapı çalışmalarını tamamlamak üzeredir. Buna paralel olarak doğal gaz çalışmalarımız da aralıksız sürmektedir. Yakın zamanda, asfaltlama işlemi öncesi doğal gaz servis hatları da yapılacaktır. Takdir edersiniz ki bulunduğumuz noktada elimizden gelen, sadece doğal gaz abonelerinin servis hatlarının bitirilmesini sağlamaktır. Altyapı projemizin sonlandırılmasını takiben hedefimiz, gerekli görülen durumlar dışında sokaklarımızın kazılmasına izin vermemektir. Bu durumda geç kalınmış bir doğal gaz aboneliği, sizlerin daha fazla ücret ödemenize yol açacaktır.

Hiçbir hemşehrimizin fazla ödemeyle karşılaşmaması için hepinizi belediyemizin attığı bu büyük adımda, bizimle birlikte yürümeye çağırıyorum. Yakın gelecekti doğal gaz kullanmayı planlayan vatandaşlarımızın, halen devam eden kazı işlemleriyle eş zamanlı olarak abone ve bağlantı işlemlerini şimdiden değerlendirmesini öneriyor, hepinizi doğal gaza abone olmaya davet ediyorum.

Böylece sizler temiz, ekonomik, konforlu ve güvenilir enerji doğal gaz kullanmanın rahatlığını yaşarken, bizler de görevimizi en iyi şekilde yerine getirmenin, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza temiz, yaşanılabilir bir Denizli bırakmanın haklı gururunu yaşayabiliriz.

Güveniniz ve desteğinizden dolayı şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.
Nihat Zeybekci
Denizli Belediye Başkanı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu