REKLAMI GEÇ

VE CEVAP HAKKI!

VE CEVAP HAKKI!

Başkan Zeybekci, belediye ve yönetimine ilişkin son zamanlarda gündeme gelen konular hakkında konuştu. Başkan dolaylı da olsa, Tıkıroğlu’nu alınganlıkla, TMMOB yöneticilerini siyaset yapmakla suçlarken, alt yapı konusunda müjde verdi. Yardım konusuna hiç değinmedi!

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2010 Salı, 17:31

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediyeyi ya da yönetimini doğrudan ilgilendiren gelişmelere yönelik konularda değerlendirmede bulunmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda başkan bir konu hariç gündeme gelen tüm gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ALTYAPIYI TAMAMLADIK SIRA ÜST YAPIDA
Başkan Zeybekci, 13 Temmuz 2010 itibariyle merkezdeki 16 mahalleyi kapsayan 4 alt yapı çalışmaların 4 etabının ana bağlantısını gerçekleştirildiğini yani küçük bir alan kısmında altyapı çalışmaların sona erdiğini duyurdu. Bugün(13.07.2010) akşam saatlerinde yeni şebekeden içme suyunun verilmeye başlanacağını dile getiren Zeybekci, üst yapı çalışmalarının 8 etapta gerçekleştirileceğini ve önümüzdeki yıl baharında tamamlanacağını dile getirdi. Amaçlarının şehrin ana arter ve sokaklarını topladıkları ilk özel etaptaki önümüzdeki bu sonbahara kadar bitirmek olduğunu da belirtti.

BİRÇOK YOL TEK YÖN OLACAK!
Başkan Zeybekci, üst yapı çalışmaları sırasında birçok yolun trafiğinin de yeniden düzenleneceğini açıkladı. Bu açıklamaya göre, Gazi Bulvarı, Lise Caddesi, Kayalık, Emek, İnönü, İstiklal, Kıbrıs Şehitleri Caddesi tek yön olacak. Çaybaşı ve Saltak Caddesi çift yön olarak kalacak.

RAYLI SİSTEM RAFA KALKTI ALTERNATİFİ YOLDA!
İlk seçimlerde vaat ettiği Raylı sistem konusunda Denizli ile bu projelerinin örtüşmediğini anladığını aktaran Zeybekci, raylı sistem için kent nüfusunun en az 750 bin düzeylerinde olması gerektiği konusunda dünyanın bu konudaki tüm otoritelerinden uyarılar aldıklarını bu nedenle rantabl olmadığı için şimdilik raylı sistem projesini rafa kaldırdıklarını dile getirdi. Bunun yerine Zeybekci’nin yeni hedefi her biri iki yüz yolcu taşıyacak ancak lastik tekerlekli alternatif toplu taşıma araçları. İstanbul’daki metrobüs benzeri araçlar konusunda yakında açıklama yapacağını duyuran Zeybekci, kısa sürede bu araçlarla taşıma yapılacağına inandığını belirtti.

FATİH İTİRAFINI YİNELEDİ!
Fatih Köprülü Kavaşağı’nda yaşanılan su baskınları ile ilgili belediyenin ve başkanı olduğu için kendisinin sorumlu olduğunu yineleyen Zeybekci, “Projenin teknik açıdan sorunları olduğunu biliyorum. Bu konuyla ilgili muhakkak tedbir almalıydık. Son su baskınının ardından bir dizi çalışma başlattık. Ulus caddesinin tekrar ıslahını gerçekleştirmek gerekiyor” dedi. Zeybekci, bu açıklamaları yaparken, yaşanılan sel olayının büyüklüğüne de vurgu yaptı.

TIKIROĞLU ALINGANLIK YAPTI
Zeybekci, eski başkanlardan Tıkıroğlu’nun Kız Meslek Lisesi’nin yıkılması ve otogar projelerine yönelik yaptığı “tutarsız” açıklamalarının DESAV’ın İbrahim Çallı binasından çıkarılmasıyla hiçbir alakasının olmadığını söyledi. “En az ben beş kez Ziya Bey’e kendim ilettim. Başkanım sizi buradan taşıyalım diye” sözleriyle kendisinin de bizzat Tıkıroğlu’na binayı boşaltma konusunda çeşitli zamanlarda uyarılarının olduğunu aktaran Zeybekci, dolayısıyla kendisinin boşaltma sürecinde Tıkıroğlu’yla muhatap olmadığı eleştirilerini de yalanladı. Zeybekci, “Biz kendisini gelin Denizli Belediyesi’nde size yer verelim. Sekretarya hizmetlerini de biz yapalım diyerek defalarca hizmet binamızda bir odada faaliyet vermesi konusunda çağırdık. Bu süreçte yaptıkları tüm faaliyetlere destek olduk. Hiç hayır demedik. Bütün basılı işlerini dahi üstlendik. Niye böyle bir açıklama yaptı anlamış değilim” diye konuştu.

OTOGARIN YERİ BENİM FİKRİM DEĞİL
Yeni otogarın mevcut alanda inşa edilmesine ilişkin fikrin Denizli Belediyesi Danışma Meclisi’nde yapılan oturumlar ve üç ayrı oylama sonrası ortaya çıktığını söyleyen Zeybekci, dolayısıyla yapılan eleştirilerin demokratik çizgide olamayacağını iddia etti. Konunun muhatabı 40 meslek örgütü ve kamu kurum ve kuruluşun temsilcilerinin oluşturduğu danışma meclisinin kararı gereği otogarı şu anki mevcut yerinde inşa ettiklerini dile getiren Zeybekci, “Niçin içeride konuştuklarını alınan karar son derece demokratik olmasına rağmen dışarıda yineliyorlar. Yoksa onların algıladıkları demokrasi yalnızca kendi görüşlerinin doğru olduğu demokrasi mi? Anlamış değilim” dedi. Zeybekci ayrıca, kendisinin de yeni otogarın kent dışında olması gerektiğini düşündüğünü ancak alınan demokratik karara saygı gösterdiği için müdahalede bulunmadığını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu