REKLAMI GEÇ

Yaban Hayatı Kaynaklı Kuduza Havadan Aşılama Başlıyor

Yaban Hayatı Kaynaklı Kuduza Havadan Aşılama Başlıyor

Türkiye genelinde kuduz vakalarının artması ile Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği desteğiyle başlattığı çalışma doğrultusunda diğer illerle birlikte Denizli’de de havadan aşılama çalışması başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2019 Salı, 16:44

Türkiye genelinde hayvanlarda görülen kuduz vakalarının artması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığınca Avrupa Birliği’nin (AB) desteği ile “Türkiye’de Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşı Temini” projesi kapsamındaki çalışmalar tüm illerde olduğu gibi Denizli’de de başlatıldı. Çalışma doğrultusunda yaban hayatı kaynaklı kuduz hastalığının görüldüğü ormanlık ve kırsal alanlara 3 yıl boyunca yılda iki kez olmak üzere toplam altı dönem aşılama çalışması yapılacak ve her bir dönemde 4,5 milyon ve toplamda ise 27 milyon aşılı yem ile aşılama çalışması yürütülecek.

Proje doğrultusunda Denizli’deki çalışmalar da başlatıldı. Çardak Havalimanı’ndan kalkan uçaklar, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri denetiminde yapılan aşılanmış yemleri ormanlık alanlara bırakmaya başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada insanlar için zararlı olmayan aşılı yemlerin özellikle tilkiler için geliştirildiği ve yaban hayatında bulunan diğer hayvanların aşılı yemi yemesi durumunda kesinlikle bir zarar görmeyecekleri dile getirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu