REKLAMI GEÇ

Yeni bina deprem yönetmeliği değişti

Yeni bina deprem yönetmeliği değişti

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek olan yeni binalar için deprem yönetmeliğinde yapılan değişiklikler konusunda eğitim çalışmalarına başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2018 Perşembe, 15:26

Yeni Bina Deprem Yönetmeliği 1 Ocak tarihinde yürürlüğe giriyor. İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi konu ile ilgili eğitim çalışmalarına başladı. Bu konuda yapılan ilk eğitimler iki gün sürdü. Bilgilendirme toplantılarında sunumları Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel yaptı.

İnşaat mühendislerinin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında yeni yönetmelik ile 2007 yılında değişiklik yapılan eski yönetmelik arasındaki farklar öne çıkarıldı. Yeni eklenen hesaplama yöntemlerinin de yer aldığı sunumlarda Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan bölümler, deprem tehlike haritaları, deprem yer hareketi düzeyleri, deprem etkisi altında bina taşıyıcı sistemleri için bina performans düzeyleri, etkin kesit rijitlikleri, taşıyıcı sistem davranış katsayısı, hesapta izlenecek adımlar, deprem tasarım sınıfları, yerinde dökme betonarme elemanlar ve modelleme önerileri konularından bahsedildi.

Diğer tarafta İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin bu konudaki eğitimlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu