REKLAMI GEÇ

Etiketlerde “Yerli Üretim” logosu sorgulanıyor

Etiketlerde “Yerli Üretim” logosu sorgulanıyor

Denizli’de marketlerde “yerli üretim” logosunun fiyat etiketlerinde kullanımı ve fiyat artışlarıyla ilgili denetim yapıldı. Türkiye’de üretilen malların etiketlerinde “yerli üretim” logosu kullanma zorunluluğunun ardından Denizli’de zabıta ekiplerine Ticaret İl Müdürlüğü uzmanlarınca eğitim verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2018 Cuma, 11:52

DENİZLİ (AA)
Eğitimin ardından saha denetimlerine başlayan ekipler, kentin farklı noktalarında belirlenen marketlerde inceleme yaptı. Raflarda ürünlerin etiketleri ve fiyatlarını kontrol eden ekipler, eski ve yeni fiyat karşılaştırması yaptı ve en son fiyat artışının yapıldığı tarihleri sorguladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Özkan Tosun, fırsatçılık yapmak isteyenlere karşı denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’ndeki son değişiklikler kapsamında döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapanları tespit etmeye çalıştıklarını dile getiren Tosun, şu bilgileri verdi:

“Bize gelen her ihbarı değerlendiriyoruz. İş yerlerinin fiyat broşürlerini, faturalarını inceliyoruz. Ayrıca vatandaşın şikayetleri, onlardan gelen eski ve yeni satış fişlerini dikkate alıyoruz. Ayrıca yerli üretim logoları önemli. Biz tespit edilen olumsuzlukları gereği için Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’na gönderiyoruz. Reklam Kurulu da ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket eden mahalli işletmelere 5 bin, ülke çapında faaliyet gösterenlere ise 50 bin lira idari para cezasını uyguluyor.”

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 5 Ekim 2018, 15:40

Olmayan etikette logo mu olur. Zırt pırt zam yapmaktan marketlerde etiket yok. İsteyene ispatlarım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu