REKLAMI GEÇ

Yeşilyayla’da tapu sevinci

Yeşilyayla’da tapu sevinci

Merkeze bağlı Yeşilyayla Köyü’nde Vali Yavuz Erkmen’in de katılımıyla tapu dağıtım kilit taşı açılış töreni düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2009 Cumartesi, 19:41

Törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Hasan Erçelebi, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Genel Meclis Gurup Başkan vekilleri ve üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Yeşilyayla Köyü Muhtarı Sebahattin Çolak ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Yeşilyayla Köyü Muhtarı Sebahattin Çolak, köyün durumu hakkında bilgiler vererek, önemli ihtiyaçların şu an var olmadığını, herhangi bir eksiklerinin bulunmadığını söyledi. İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Hükümetin KÖYDES programı dahilinde ve İl Özel İdaresinin bütçesi ile 362 köyün sorunlarının birçoğunun çözüldüğünü söyledi.
Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de, Yeşilyayla Köyü’nün yol, su ve yerleşim planı olarak bir şehri andırdığını ve diğer köylere örnek bir köy olduğunu ifade etti.
Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan da, Yeşilyayla ve çevre köylerin Denizli’ye yakın ve tarım açısından elverişli olması gibi çok özelliklerinin bulunduğunu bununda büyük kazanç olduğunu ifade etti.
Vali Yavuz Erkmen ise yaptığı konuşmasında, Türkiye’de çoğu bölgede olmayan isteklerin Denizli’de severek ve isteyerek öneminin de bilinerek vatandaşlar tarafından kendilerine ulaştırıldığını, toplulaştırmanın Türkiye’nin diğer yerlerinde nadir yapıldığını, ama konunun önemini bilen Denizlilerin toplulaştırmanın yapılması için müracaat ettiklerini söyleyerek Denizli’nin bu konuda önde gelen İllerin başında geldiğini söyledi.
Denizli’de şu ana kadar yüzde 40 oranında toprak haritasının çıkartıldığını belirten Vali Yavuz Erkmen, çiftçinin toprağından en üst verimi elde edebileceği ürünün bu sayede belirlendiğini, 2010 yılının sonuna kadar il genelinin tamamının toprak haritasının çıkartılacağını söyledi.
Yeni İstihdam Paketi ile özellikle Meslek Lisesi mezunlarına özel bir işyerinde staj adı altında 6 ay süre ile çalışma imkanı yaratıldığını belirten Vali Yavuz Erkmen, sigortalarının da İŞKUR tarafından karşılanacağını, günlük 15 TL maaş alacaklarını, işyerlerine bir yük olmadığını, bu sayede gençlerinde kendi edindikleri bilgi çerçevesinde işyerine katkıda bulunduğunu söyledi.
Vali Yavuz Erkmen ayrıca, Toplum Yararına Çalışma programı çerçevesinde girişimcilik kursu açılacağını, gençlerin girişimcilik eğitimi almalarının ardından kendi işlerini kurmalarına KOSGEB’den destek verileceğini söyledi. Özellikle bayanlardan yapabilecekleri bir iş için kurs açılması talebi gelmesi halinde o kursun hemen açılabileceğini söyleyen Vali Yavuz Erkmen, kaynak anlamda bir sıkıntı olmadığını ifade etti.
Tapu sahibi olan vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Vali Yavuz Erkmen, kilit taşının ise köylere döşenmesinin önemli olduğunu, bu konuda bütün köylere zamanla kilit taşı yapılacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Yeşilyayla Köy Muhtarlığı tarafından 5 yıl vade ile 60 kişiye satılan arsaların tapuları Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Yeşilyayla Köyü Muhtarı Sebahattin Çolak’da Vali Yavuz Erkmen ve emeği geçenlere plaket verdi.
Plaket ve tapu dağıtım törenin ardından kilit taşı yapılan köyün sokaklarına temsilen köy meydanında kurdele kesildi. Tören çeşitli ikramların yapılmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu