REKLAMI GEÇ

“Yetki devri tabana yayılmalı”

“Yetki devri tabana yayılmalı”

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, “Artık, İl Genel Meclisleri birçok hizmetin kararını alıp yerelde uygulayabiliyor. İlerleyen yıllarda yerinden yönetim anlayışının tabana yayılarak ilçelere de ulaşacağını umut ediyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2009 Pazartesi, 18:54

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ve yatırımcı daire müdürlerinden oluşan heyet, ilçe gezilerini Güney ve Buldan ile sürdürdü. İlk olarak Güney Kaymakamı Gürkan Demirkale’ye makamında nezaket ziyaretinde bulunuldu. Kısa görüşmenin ardından Güney ilçesinin köy muhtarlarıyla toplantı düzenlendi. Güney Kaymakamı Gürkan Demirkale, Özel İdare heyetine sorunların yerinde tespiti için yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür etti. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir’in toplantının amacını içeren konuşmasının ardından köy muhtarları sorunlarını dile getirdi.

İkinci durak Buldan

İl Özel İdaresi heyetinin ikinci durağı Buldan ilçesi oldu. Heyet, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu’yu da makamında ziyaret etti. Daha sonra Buldan Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki toplantıya geçildi. Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, toplantı ile muhtarların da görüşlerini dile getirerek 5 yıllık planlamaya katkı sağlayacaklarını söyledi.

Pekdemir: “Yetki devri tabana yayılmalı”

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir de, merkezi yönetimin yerel yönetimlerin yetkilerini artırması ile artık daha hızlı hizmet üretilmeye başlandığını söyledi. Pekdemir, yerele yetki devrinin daha da tabana yayılmasını temenni ettiklerini ifade etti. Pekdemir, “Artık İl Genel Meclisleri yapılacak hizmetlerin hepsinin kararını alıyor, idare uyguluyor. Yakın zamana kadar bu böyle değildi. Bir yatırım için Ankara ile yazışmalar yapılırdı. Aylar, hatta yıllar alabilen süreçler yaşanırdı. Bize bu yetkilerin devredilmesine vesile olan yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Sorunların yerelde çözülmesinin ne kadar kolay olduğu ortadadır. Yetkilerin yerele devrinin daha da tabana yayılması ve ilçelere ulaşması en büyük temennimizdir. Bunun da gelecek dönemde gerçekleşeceğini umut ediyoruz” diye konuştu. Toplantının devamında Buldan ilçesinin köy muhtarları da sorunlarını dile getirdi. Muhtarların talepleri veri tabanına ilave edilmek üzere daire müdürleri tarafından not edildi. 

 < ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu