REKLAMI GEÇ

Yollar iyileştikçe kazalar artıyor!

Yollar iyileştikçe kazalar artıyor!

Trafik Haftası etkinliklerinde konuşan Vali Abdülkadir Demir,  yolların iyileşmesiyle birlikte kazaların da arttığına dikkat çekerek, sürücüleri hız limitlerine uymaları konusunda uyardı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2014 Perşembe, 13:40

Türkiye’de trafik kazalarına dikkat çekmek ve trafik kurallarına uymanın önemini vurgulamak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi gününü izleyen hafta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlanıyor.  3 Mayıs’ta başlayan ve 11 Mayıs’a kadar devam edecek Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bayramyeri Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Albay Ferdi Korkmaz ile öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Dr. Nadir Gergin yaptı. 19.  Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliklerinin amacının trafik kurallarına uymanın önemini vurgulamak ve özellikle çocuklarda trafik bilincini oluşturmak olduğunu söyleyen Gergin,  Denizli’de her üç kişiye bir araç düştüğünü, Nisan ayı itibariyle ilimizdeki araç sayısının 323 bin 300’lere ulaştığını vurguladı.  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ise Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdiklerini açıkladı.

“YOLLAR İYİLEŞTİKÇE KAZALAR DA ARTIYOR”
Vali Abdülkadir Demir,  Denizli-Uşak Karayolu dışında tüm yolların bölünmüş yol olarak iyileştirildiğini,  yapımı devam eden Uşak yolunun ise yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Vali Demir, yolların iyileştirilmesi ile birlikte kazalarda da artış gözlendiğine dikkat çekerek, “Yolların fiziki olarak iyileştirilmesi, sürücülerin hız konusunda daha sabırsız olmalarına neden oluyor. Bu konuda da iyileştirme yapıldı ve hız limitleri arttı. Belirli noktalarda gerek jandarma gerekse bölge trafik ekipleri kontroller yaparak uyarıda bulunuyor. Ancak önemli olan sürücülerin hız limitlerine daha çok dikkat etmesidir” dedi.

Vali Demir, Denizli’nin tüm güzel çalışmalarda olduğu gibi, emniyet kemeri uygulamasında da Türkiye’ye örnek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen Trafik Haftası etkinliği, Saadet Erikoğlu İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisi ve  yılın şoförü seçilen Yaşar Bulca, Hüseyin Tuncer, Ömer Karakurt ile çalışmalarında üstün başarı gösteren Trafik Denetleme, İl Jandarma, Denizli  Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube  ve 112 Acil Servis Personeli’ne ödülleri verildi.
denizli-trafik-haftasi-anons

Trafik Haftası etkinliğine katılan davetliler, Bayramyeri Meydanı’nda açılan sergi ve stantları gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu