REKLAMI GEÇ

YÜZBAŞI’NIN ZAFER BAYRAMI’NDA CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLILIK MESAJI

YÜZBAŞI’NIN ZAFER BAYRAMI’NDA CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLILIK MESAJI

Denizli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında 11. Motorize Piyade Tugayı’nı temsilen konuşan Yüzbaşı Osman Dedeli, TSK’nin Atatürk’e, laik ve sosyal hukuk devletine bağlılığını hatırlattı ve ülkeyi bölmeye çalışanlar ile işbirlikçilerinin karşılarında TSK’yi bulacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2010 Pazartesi, 11:15

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bayram ile ilgili ilk önemli buluşma sabah Valilik binasının önündeki Anıtı önünde düzenlenen törendi. Çelenk koyma merasimi ile başlayan törene, Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve 11. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy ev sahipliği yaptı. Çelenk koyma merasiminin ardından bu üçlünün halkı selamlamasıyla başlayan kutlama törenine; CHP ve DSP’li vekillerin katılmadığı gözlenirken, AKP’den Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan ile MHP’den Emin Haluk Ayhan, protokoldeki yerlerini aldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKİCİYDİ!
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine, alınan güvenlik önlemleri de damgasını vurdu. Tören alanı bir güvenlik kordonu içine alınırken, bu alana giren tüm vatandaşlar da oluşturulan güvenlik kapılarından tek tek üstleri aranarak alındı. Geçtiğimiz bayram kutlamalarının aksine, yoğun güvenlik önlemleri gözlerden kaçmazken, töreni takip eden gazetecilerin bile alana üstleri aranarak alınması dikkat çekti.

YÜZBAŞI’DAN ÜZERİNE BASA BASA LAİKLİK VE ATÜRKÇÜLÜK VURGUSU
Törende 11. Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Osman Dedeli’nin yaptığı konuşma da oldukça manidardı. Genç Subay TSK’nin Atatürk’e, laik ve sosyal hukuk devletine bağlılığını hatırlattı ve ülkeyi bölmeye çalışanlar ile işbirlikçilerinin karşılarında TSK’yi bulacağını söyledi. Dedeli, “Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, akıl ve bilimi esas alan, demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sarsılmaz bir inanç ve azimle bağlı, disiplin ve iyi eğitilmiş seçkin personeli ile bu büyük günü kutlamanın şeref ve gurunu yaşarken, milletinden ve geçmişteki başarılarından aldığı güç ile yurdumuzu her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumaya devam edecektir. Türkiye’yi bölmeye çalışan hainler ve onların işbirlikçileri şu hususu unutmasınlar; şehit kanlarıyla kazanılan ve yine şehit kanlarıyla kurtarılan bu vatan, dünya durdukça var olacaktır” diye konuştu.

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, birçok kurum ve kuruluş kutlama mesajı yayınladı. İşte bazı kutlama mesajlarından bazı bölümler:

Vali Yavuz Erkmen:
“Tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı, yokluklar içindeki Türk Milleti’nin her tür zorluğa rağmen bağımsızlığa olan tutkusunun destanıdır. Ulu önder Atatürk’ün izinde Türk Ordusu’nun yazdığı bu destan tüm sömürge devletleri için de doğan güneşin habercisi olmuştur. Kurtuluş Savaşı ile yurdumuzu parçalamak isteyenler dize getirilmiş, Türk milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan sevgisinin sayısal güçten daha üstün olduğunu kanıtlamıştır. 30 Ağustos günü tüm Türk milletinden oluşan Ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirmiş ve Türk Milleti için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, halkımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir dönem başlamıştır. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk ulusunun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gücünü Büyük Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden alan, evrensel değerler ışığında gelişmesini sürdüren laik, demokratik ve çağdaş bir ülkedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Kurtuluş destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 88. yılı vesilesiyle Denizli halkının ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, esenlikler diliyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel:
““Türk milletinin, kahraman ordusu ile kenetlenerek, bağımsızlığını, özgürlüğünü ve ülke topraklarını korumak için verdiği savaşlar, O’nun yüceliğinin, haksızlığa ve dayatmalara boyun eğmeyen karakterinin ve yurtseverliğinin en büyük kanıtıdır. 30 Ağustos zaferi, yeni Türk devletinin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir. 30 Ağustos zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların, emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren büyük bir zaferdir. Yüce milletimiz 7 den 70’e kenetlenerek tek yürek, tek bilek halinde bütün mevcudiyetini ortaya koyarak kendini yok etmek isteyen düşmanı mağlup etmiş ve büyük bir zafere imza atmıştır. 30 Ağustos, büyük zaferin adıdır. Bu büyük zaferi bir kez daha büyük bir bayram olarak kutlamanın coşkusu, heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bu inançla ve en içten duygularımla milletimizin ve kahraman ordumuzun mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla sevgiyle ve minnetle anıyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan:
“Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, aziz milletimizi 30 Ağustos 1922’de büyük zafere ulaştırmıştır. 1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, İstiklal mücadelesini taçlandırmış ve Misak-ı Milli hedefinin gerçekleştirilmesini sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Bugün de tüm milletimizin eşsiz destanlarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 88. Yıldönümünü milletçe kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici:
“Şanlı tarihimizde iki büyük zafer; 1071 yılındaki Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Ağustos ayı içinde kazanılmıştır. Ağustos ayı milletimiz için önemlidir, bu ay halkımızca “zafer ayı” olarak bilinir ve hatırlanır. Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ile halkımız güzel Anadolu topraklarına yerleşmiştir. Milletimizi bu güzel topraklardan ve tarihten silmek isteyen bazı sömürgeci devletlere karşı 1922 yılında kazandığımız “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” zaferini de her yıl 30 Ağustos günü, milli bir bayram olarak kutlamaktayız. Milletimiz bu zaferle, millî hâkimiyet, birlik ve beraberlik içerisinde, kendisini tarihten silmek isteyenlere, tüm dünyaya unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Kazandığımız bu büyük zaferin ötesinde, bu başarıya ulaştıran yüksek fikirlerin, milli duyguların ve millet sevgisinin yaşatılması ve yüceltilmesi asıl gayemiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı uğruna göz kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve çok değerli gazilerimizi minnet ve rahmetle anarken, güzel ülkemizde onların sayesinde rahat ve huzur içerisinde yaşayabildiğimizi anımsatıyor, bu vesile ile tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Haftası ve Zafer Bayramı’nı kutluyorum. “

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur:
“Kurtuluş savaşımızın dönüm noktası olan, 30 Ağustos Zaferi aynı zamanda dünya tarihinde de bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos Zaferi, bir ulusun, bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakârlığın en büyük simgelerinden biridir. Bu zafer ulusumuzun içinde bulunduğu yokluklara ve yaşadığı sıkıntılara karşın, Yüce Atatürk’ün önderliğinde; milletimizin, kahraman ordumuzla bütünleşerek yazdığı büyük bir bağımsızlık destanıdır.
30 Ağustos, Türkiye`nin bağımsızlığı, egemenliği ve bütünlüğünü sağlayan önemli zaferdir. 30 Ağustos ile başlayan ve Türkiye`nin laik ve demokratik bir Cumhuriyet olmasını sağlayan süreci güçlendirerek devam ettirmek için hepimize büyük sorumluluk ve görev düşmektedir.
30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız bu gün, her zaman olduğumuzdan daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu gerçeğini unutmadan, Atatürk’ün bıraktığı devrim ve değerlerin ışığında daha güçlü bir ülke için el ele vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 88. yıldönümünü kutlar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anar, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirim.”

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci:
“’30 Ağustos Zaferi, yüce Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış, esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Zaferin yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve yüce Türk milletinin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Tüm Türk milletinin Zafer Bayramı’nı kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç:
“Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal’in komutasındaki Türk Ordusu’nun insanüstü bir güçle, yurt ve bağımsızlık aşkıyla, işgalci güçleri bozguna uğrattığı Zafer Bayramının 88. yıldönümünü kutluyoruz. Ulusal kurtuluş savaşımız emperyalizme karşı bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve vatandaşlık haklarımızı kazandıran benzersiz bir mücadeledir. Büyük zaferin yıldönümünde, ülkemizin üzerinde kara bulutların toplandığı bu günlerde aynı mücadele ruhuyla, aynı kutsal amaçlarla, aynı azim ve kararlılıkla bize emanet edilen bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağımıza inanıyor, bugünlerimizi borçlu olduğumuz Yüce Atatürk ve arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Tüm ulusumuzun Zafer Bayramı kutlu olsun.”

TP İl Başkanı İmdat Aday:
“Şanlı Türk tarihinde Ağustos ayının farklı bir yeri vardır. Zafer ayı olarak nitelendirdiğimiz Ağustos ayı içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ise Türk milletinin sarsılmaz imanının bir nişanesidir. Türk milletinin nice fedakarlıklarla verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunda zaferle taçlandırdığı altın bir sayfadır. Şanlı Türk tarihimizdeki önemli dönemeçlerden birisi olan bu zafer vatanımıza göz diken ve topraklarımızı işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini göstermiştir. Aziz milletimiz bu zaferle, bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini, bayrağımızın dünya var olduğu sürece gönderden indirilemeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 88. yıldönümü dolayısıyla bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan aziz Türk milletini, gazilerimizi ve kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan:
“Kahramanlıklarla dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için son hamlesini yapmaya karar verdiği tarihin adıdır. 30 Ağustos, Atatürk`ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakârlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandırılmasıdır. Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanından dünyaya tescil ettirmesidir. Bu yıl, direncin ve bağımsızlığa olan inancın sonucu olan bu eşsiz zaferin 88. yılıdır ve 30 Ağustos her zamankinden daha güncel, daha yaşamsal bir öneme sahiptir.30 Ağustos 1922 Türkiye’nin kurtuluş günüdür. Ulusumuzun sonsuza kadar tam bağımsız ve özgür yaşaması için başlattığı hareketle elde edilen büyük zaferdir. Zor günler geçiriyoruz. Ama bunların daha zor hale gelmemesi bizlerin ellerinde. Yeter ki damarlarımızda dolaşan kanı kimlerden aldığımızı unutmayalım. Bizi kendi vatanımızda esir etmek isteyenlerin hayallerini ulusal birlik ve beraberliğimizle yıkalım. Yoksa hepimiz biliyoruz ki vatan ve insan sevgisinden yoksun, ne vicdan ne de gelecek kaygısı taşıyan bu beyinler ülkemizi kullanıp atmaktan hiç çekinmeyecek ve bizler de mirasını koruyamamış evlatlardan farksız olacağız. 30 Ağustos’un 88. yıldönümünde bize içinde onurla yaşayacak bir vatan bırakan Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarına, kanlarını bu kutsal topraklara akıtan, bu uğurda şehit olanlara minnet, şükran ve gönül borcumuzu biz ve torunlarımız hiç unutmayacağız. Bu duygularla yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu