REKLAMI GEÇ

Yüzyılın kazısı asırlık aynalı kavağı kuruttu!

Yüzyılın kazısı asırlık aynalı kavağı kuruttu!

Denizli Belediyesi’nin 100 yılın dev alt yapı projesi çalışmaları, Değirmenönü Mahallesi’ndeki tarihi aynalı kavağı kuruttu. Kavak, bir gece yarısı kayıplara karıştı.

/ DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2010 Cumartesi, 16:58

Değirmenönü Mahallesi’nde bulunan ve o bölgenin simgesi haline gelen aynalı kavak meçhullerde! Yüzyılın altyapı çalışması nedeniyle kuruyan asırlık aynalı kavak, bir gece ortadan kayboldu. Sabah kavağın yerine çınar fidanıyla karşılaşan mahalle sakinleri şaşkın. Kavağın, Kız Meslek Lisesi’ni gece yıkan Denizli Belediyesi’nin benzer operasyonu ile yok olduğunu düşünüyorlar.

Koruyalım Demiştik!
Asırlık ağacın bir gecede yok oluşunu gece yarısı operasyonu olarak değerlendiren mahalle sakinleri ise Denizli Belediyesi’ne bundan önce ağacın korunması için müracaat ettiklerini, ama belediye yetkililerinin kendilerine kulak asmadıklarını söyledi. Bir kişinin mahalleden görevlendirilerek ağacı koruma işini yapmasını istediklerini, ama belediyenin bunu yapmadığını belirten mahalle sakinleri, “Şimdi teselli olarak çınar fidanı dikmişler. Artık bunu koruyacağız” dedi. Ağacın altyapı kurbanı olduğunu da söyleyen mahalle sakinleri; “Altyapı çalışmalarında ağacın yanında kazı çalışması yapıldı. Bunun ardından ağaç gün geçtikçe çürüdü. Kimse ilgilenmedi ve sonunda bir gece yarısı yapılan çalışma ile kavak gitti yerine çınar dikildi” dedi.

Aynalı Kavağın Özelliği
Değirmenönü Mahallesi halkı tarafından ‘aynalı kavak’ olarak bilinen tarihi ağacın efsanesi ise 100 yıl öncesine dayanıyor. 100 yıl önce bölgenin delikanlıları ve genç kızlarının buluşma noktası olan kavağın altında buluşan birçok genç evlenmişti. Aynalı kavak ismini, gençler tarafından ağacın üzerine yerleştirilen ve zamanla ağaçla bütünleşen aynalardan almıştı. Kavak üzerindeki aynanın karşısına geçen genç kızlar, saçlarını tarar ve bu yolla kendisinin bekar olduğunu gençlere iletirmiş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu