REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Sanatın ve sanatçının yanındayız

Zeybekci: Sanatın ve sanatçının yanındayız

‘Dünya Tiyatrolar Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınlayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “ Siz bir şehre istediğiniz kadar fiziki yatırım yapın, eksiksiz hale getirin ama içine ruh koymayın. Şehirlerin ruhu kültürüyle, gelenekleriyle ve elbette sanatla oluşur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2010 Cuma, 18:59

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, ‘Dünya Tiyatrolar Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarına dikkat çeken Zeybekci, mesajında şu görüşlere yer verdi: ” İnsanoğlu yaratılışından itibaren her zaman kendini ifade etme gereği ve isteği duymuştur. Duygularını ve düşüncelerini başkalarına anlatırken güzel sanatların içindeki en eski türlerden birini, tiyatroyu kendine bir yardımcı olarak görmüştür. İnsanoğlu tiyatro sayesinde hem birikimlerini paylaşmış hem de üretme duygusunu tatmin etmiştir.

Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Çünkü siz bir şehre istediğiniz kadar fiziki yatırım yapın, alt yapısını, üst yapısını eksiksiz hale getirin ama içine ruh koymayın, o şehir yaşayanlar için ne ifade eder? Şehirlerin ruhu kültürüyle, gelenekleriyle ve elbette sanatla oluşur. O yüzdendir ki Atamızın da dediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

Denizlimizin sanat günlüğünde tiyatro önemli bir yer tutmaktadır. 25 yıldır düzenlediğimiz Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali bu kentin tiyatroya olan ilgisini gözler önüne sermektedir. Çünkü bu kadar uzun soluklu bir festival ancak çok benimsenirse devam edebilir. Şehrimizdeki tüm tiyatro severlere Dünya Tiyatro Günü’nde güzel bir ortaoyunu sunmanın keyfini yaşıyor ve bu vesileyle Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu