REKLAMI GEÇ

ZEYBEKCİ SESSİZ VALİ MÜDAHİL!

ZEYBEKCİ SESSİZ VALİ MÜDAHİL!

Pankart tartışmasında gözlerin çevrildiği Zeybekci suskunluğunu korurken. Vali Erkmen’den gelen sürpriz açıklama, tartışmaya yeni bir boyut kazandıracağa benziyor. Erkmen, aslında hem “pankartlar iddia edildiği yerlerde değildi” diyor hem de “hemen kaldırttık niye böyle eleştirildi” diyor.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2010 Cuma, 15:19

Başbakan’ın Denizli’ye, referandum mitingi için gelişi öncesinde, kentte pankart krizi yaşanmıştı. Krizin sebebi, bazı camilere ve Valilik önündeki iki palmiye ağacı arasına, Başbakan’ın mitingine çağrı niteliğinde pankartlar asılmasıydı. Denizli’deki pankart krizi, yerel basında haberleştirilmiş, ulusal basına da yansımıştı. Daha sonra da ulusal gazetelerden birinin köşe yazarı, konuyu köşesine taşımıştı. Köşe yazarına, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci’nin elektronik posta yoluyla yanıt vermesi ve Zeybekci’nin köşe yazarına yanıtının da basında yer alması sonrasında, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç bir açıklama yaptı. Zeybekci’nin, konuyu köşesine taşıyan yazara, fotoğrafların fotomontaj olduğunu söylemesi karşısında, Gönenç, Zeybekci’ye ‘hodri meydan’ demişti.

Tüm bunların ardından, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’in, öğle saatlerinde, partide konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasının ardından, bir açıklama da Vali Yavuz Erkmen’den geldi.

Vali Yavuz Erkmen, açıklamasına, ‘Valilik binasına afiş asma krizi’ şeklinde yerel ve bazı ulusal basında çıkan haberler ve de bunun sonrasında özellikle ulusal basında, Denizli Valiliği ile bizzat kendisine yönelik bazı haksız ve yanlış yorumların yapıldığını gözlemlediği için bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek başladı.

Vali Erkmen, açıklamasında önce olayın nasıl geliştiğini anlattı. Vali Yavuz Erkmen’e göre olayın gelişimi şöyle:

“Camilerde pankart bulunamadı”
“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’ye geliş tarihinden bir gün önce (04.08.2010 tarihinde) öğleden sonra, MHP İl Başkanı Sayın Zafer Kaplan ve ondan beş dakika sonra CHP İl Başkanı Sayın Zafer Gönenç telefonla beni aramışlardır. MHP İl Başkanı, Valilik önüne pankart asıldığını, CHP İl Başkanı ise hem Valilik önüne hem de cami önlerine pankart asıldığını tarafıma iletmişlerdir. Bunun üzerine gerekli inceleme yapılmış, camilerin duvarları dahil, iç kısmında herhangi bir pankart bulunamamış, Valilik binasının da binası ve çevre duvarı dışında, dış kısımdaki kaldırımın üzerindeki palmiye ağaçlarına, Valilik tarafından görülmeyen, ancak karşıdan bakıldığında görülebilen Sayın Başbakanımızın gelişi ve mitinge davet ile ilgili bir pankartın asıldığı tespit olunmuştur. “

Uçar ve Zeybekci’nin haberi yokmuş
Bunun üzerine bizzat tarafımdan AKP İl Başkanı Sayın Bilal Uçar ile Denizli Belediye Başkanı Sayın Nihat Zeybekci telefonla aranmış, durum bildirilmiş, pankartın Valiliğimiz sınırları dışında olmasına rağmen, karşıdan bakınca yanlış anlamalara meydan verilebileceği düşüncesi ile oradan alınmasının uygun olacağı ifade edilmiştir. Hem İl Başkanı hem de Belediye Başkanı, kendilerinin haberi olmadığını ve benimle aynı düşüncede olduklarını, yani Valilik ve camilere pankart asmanın doğru olmayacağını ifade etmişler, davet pankartlarını asan gençleri hemen uyaracaklarını belirtmişlerdir. Belediye Başkanı kendisinin de hemen camileri kontrol ettireceğini ifade etmiştir.”

“Kaldırılan pankart aslında olumlu siyasi yanı yansıtıyor”
“Zaten hemen akabinde 15-20 dakika içinde, bizzat parti tarafından Valilik sınırları dışında kaldırımdaki palmiyeler üzerindeki pankart kaldırılmış, karşı park tarafına alınmıştır. Dolayısıyla toplam asılı kalma süresi 1 saati bulmayan ve Valiliğimizce öğrenildikten sonra 15-20 dakika içinde kaldırılan pankart aslında, Denizli’deki olumlu siyasi yanı yansıtırken, değişik yönlere çekilmesi üzücü olmuştur.”

“Eleştiriler haksız ve yanlış”
“27.07.2010 tarihinde parti il başkanları ile yapılan centilmenlik anlaşması çerçevesinde bir kasıt olmayan, yöneticilerinin bilgisi dışında asıldığı anlaşılan ve söylendiğinde nezaketle hemen kaldırılan bir pankart nedeniyle, ulusal basında Valiliğimize yöneltilen eleştirileri haksız ve yanlış buluyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu