REKLAMI GEÇ

Zeybekci TDBB’ye başkan oldu

Zeybekci TDBB’ye başkan oldu

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’ye, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde, genel başkanlık görevi verildi.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 09:28

Türk Dünyası Belediyeler Birliği 2. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Feshane’de yapıldı.
14 farklı ülkeden yüzlerce belediye temsilcisinin katıldığı kongre sonunda, Pendik eski Belediye Başkanı Erol Kaya’nın yürüttüğü genel başkanlık görevini, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi oy birliği ile aldı. Böylece, ilk kez Anadolu’dan bir belediye başkanı, birliğe başkanlık etmiş oldu.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Feshane Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yerli ve yabancı belediye başkanları katıldı.

Genel kurul sonrası, Denizli’de basın toplantısı yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Görevimiz, birlikte olmak, bir arada olmak. Kaynaklarımızı, imkanlarımızı ve eğitim birikimimizi paylaşıyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği, bu coğrafyada, ortak kültüre sahip belediyelerin bir arada olduğu bir birlik. Bu birlik, Türkiye’nin devlet politikasının bir yansıması. Her ülkede Türk adının duyurulması ve Türkiye’nin her yerde tanıtılmasını hedefliyoruz. Bu birlik, bir ‘abilik’ pozisyonunda değil, birlikte hareket etme amacında olan bir birlik” dedi. Zeybekci, 20 kişilik yeni yönetimde, 14 üyenin yurtiçindeki, 6’sının ise yurtdışındaki belediye başkanlarından oluştuğunu söyledi. Zeybekci, 14 ülkeden 1126 belediyenin oluşturduğu birliğin, şimdiye kadar İstanbul’daki belediyelerin kontrolünde olduğunu, kendisinin genel başkan seçilmesi ile ilk kez Anadolu’dan bir belediyenin, birliğe başkanlık yaptığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Çok Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 28Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Çok Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 35Çok Bulutlu
25 Nisan 2024 Perşembe 16 28Az Bulutlu