REKLAMI GEÇ

ZOLAN SABIR İSTEDİ

ZOLAN SABIR İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ikinci altyapı hamlesini bu kez tüm detayları ile yeniden anlattı. 10 Mahalle’de 220 bin kişiye hitap edecek projenin yapımı sırasında yaşanacak sıkıntıları hatırlatan Zolan sabır istedi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2015 Çarşamba, 12:36

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan daha önce bölüm bölüm kamuoyu ile paylaştığı ikinci altyapı hamlesini bu kez bir bütün olarak ele aldı ve önemli çağrılarda bulundu. 10 Mahalle’de 220 bin kişiyi ilgilendiren proje kapsamında 309 kilometre içme suyu hattı, 245 kilometre kanalizasyon hattı ve 56 kilometre de yağmur suyu drenaj hattı döşenecek.

BİRİNCİ BÖLGEDE NELER YAPILACAK?
Büyükşehir Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) aracılığı ile yürüttüğü proje üç bölgeye ayrılmış durumda. Projenin Deliktaş, Fatih, Cumhuriyet, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik mahallerini kapsayan birinci bölümü 123 milyon liraya mal olacak. 2016 mayısında tamamlanması planlanan proje kapsamında abone bağlantıları dahil toplam 200 kilometre içme suyu, ev bağlantıları dahil 163 kilometre kanalizasyon, 36 kilometre yağmur suyu hattı döşenecek. Birinci bölgede ayrıca bir hidrofor binası, üç terfi merkezi, 64 pompa binası ve 47 su deposu da yenilecek.

İŞTE İKİNCİ BÖLGE
Muratdede ve İlbadı mahallerini kapsayan ikinci bölgede ise 33 milyon liralık yatırım planlanıyor. Çalışmaların 2016 Ağustos ayı içinde tamamlanması öngörülüyor. Bu bölgede abone bağlantıları ile birlikte 41 kilometre içme suyu, 33 kilometre kanalizasyon ve 10 kilometre yağmur suyu hattı döşenecek.

ÜÇÜNCÜ BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR
DESKİ’nin Akkonak ve Karaman mahallelerini kapsayan üçüncü bölge çalışmaları ise 30 milyon liraya mal olacak ve 2016 Ağustos’unda tamamlanacak. Projede yine ev bağlantıları yapılacak 68 kilometre içme suyu hattı, 49 kilometre kanalizasyon ve 10 kilometre yağmur suyu hattı döşenecek. Projenin tamamı 183 milyon liraya mal olacak.

ŞU ANA KADAR NELER YAPILDI?
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kısa süre önce başlayan çalışmalarda önemli ilerlemeler kaydettiklerini duyurdu. Zolan şimdiye kadar 7 kilometre içme suyu, 44 kilometre kanalizasyon ve 17 kilometre yağmur suyu hattı dönşendiğini 12 küçük su deposunun de yenileme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

SCADA SİSTEMİ DEVREYE GİRECEK
Proje tamamlandıktan sonra Denizli’nin içme suyu şebekesi elektronik sisteme bağlı olacak. Scada Sistemi olarak adlandırılan sistem hem suyun özelliklerini hem de hijyenini elektronik yönetimle sağlayacak. Sistem su ihtiyacına göre istasyonlar arasında aktarım yaparak, suyun debisinin düşmesini de engelleyecek.

ZOLAN: BENİM İÇİN BÜYÜK RİSK
Projenin detaylarını kamuoyu ile paylaşan Başkan Osman Zolan, “Altyapı zor bir iş. Belediye başkanı açısından sıkıntılı ve riskli bir iş ama kalıcı bir çözüm. Bu proje tamamlandığında evlatlarımızın altyapı ile uğraşmasına gerek kalmayacak. Vatandaşların bize hem içme suyu hem de kanalizasyon hatlarına ilişkin pek çok şikayeti ve talebi ulaştı. Artık tüm bu sorunlar ortadan kalkacak ve Denizli dört dörtlük bir altyapıya kavuşacak. 2008 yılında ana altyapı çalışması ile zaten önemli bir bölümün altyapı sıkıntısı giderilmişti. Şimdi söz verdiğimiz gibi diğer bölgelere de bu hizmeti götürüyoruz” dedi.

ELİMİZDE PLAN YOK
İçme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin özellikle konut bağlantılarına ilişkin ellerinde plan bulunmadığının da altını çizen Zolan, “Şebekelerin neredelerden geçtiğine dair elimizde kayıtlı evrak ya da veri yok. Bu nedenle çalışmalar sırasında bazen ana hatlar da zarar görebiliyor. Vatandaş susuz kalıyor. Bu kesintiler önceden bilgi verebileceğimiz kesintiler değil. Proje tamamlandığında şehrin tamamındaki tesisatlar yenilendiği gibi hatların yerleri de haritalanmış olacak” diye konuştu.

VATANDAŞA EZİYET VERECEĞİZ
Çalışmaların yapılacağı mahallelerde yaşayan Denizlililerden sabırlı olmalarını isteyen Başkan Zolan, “Vatandaşımıza eziyet vereceğiz. Anlayış bekliyoruz. Geleceğimize ihanet etmek istemiyorsak bu sıkıntıya katlanmak zorundayız. Bugün yaşayan insanlar bir daha asla altyapı çalışması görmeyecek. Bazen aynı sokağın aynı caddenin 5-6 kez kazıldığını göreceksiniz. Bu iş bilmezlikten kaynaklanmayacak. Bu işin tekniği gereği bu kazılar gerçekleşecek. Bizim altyapı çalışmalarımız tamamlandıktan sonra elektrik dağıtım şirketinin çalışmaları başlayacak” diye konuştu.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 2 Eylül 2015, 16:35

DENİZLİ ve DENİZLİLERİN PARALARINI YEDİĞİ ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN YOĞUN OLDUĞU KINIKLI ÇAMLARALTI MAHALLELERİ NEREDE? ÖĞRENCİLERİN PARALARI iLE ONLARI SELE MAHKUM EDİYORSUNUZ. BENCİLLİĞİNİZ HAD SAFHADA…

emir   -  Bağlantı 2 Eylül 2015, 12:54

Kamuyu neden zarara uğratıyorsunuz Sayın Başkan??? Başkanı olduğunuz kuruma sokağımıza 50 m kaldırım yapılması için müracaat ettim. “Talep ettiğiniz bölge boş arsa kenarı olduğu ve kamu zararı oluşmamaı için kaldırım yapılamaz” cevabı aldım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu