REKLAMI GEÇ

Zolan’dan ‘Down Cafe’ye gelin, önyargıları yenin’ çağrısı

Zolan’dan ‘Down Cafe’ye gelin, önyargıları yenin’ çağrısı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle açılan ve down sendromlu gençlerin çalıştığı kafeterya, protokol üyelerini ağırlamaya devam ediyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Down Kafeterya’ya konuk oldu. İftar sonrası çayını burada yudumlayan Zolan, “önyargılarınızı yenmek için bu kafeteryaya gelin” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2015 Pazartesi, 16:24

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Down Sendromu Derneği’nin ortak projesi olan Down Kafeterya’ya bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan konuk oldu. Zolan çifti, iftar sonrası gerçekleşen ziyarette, çaylarını yudumladı ve burada çalışan down sendromlu gençlerle sohbet etti.

Down sendromlu gençlerin toplumsal yaşantıya katılımlarını sağlamak için böylesi bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Zolan, “Down Kafeterya bizim en özel projemiz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine yönelik hizmete sunduğumuz bu kafeterya, toplumsal önyargıların ne kadar anlamsız olduğunu da kanıtlayacak. Denizli insanının bu çocuklarımızı tanımasını istiyoruz. İnsanımızın burada güzel zaman geçirmeleri istiyoruz. Onların da bu toplumun bir parçası olduğunun fark edilmesi açısından burası son derece önemli bir nokta” dedi.

Derneğin kafeterya talebini yerini getirmekle ne kada isabetli bir karar verdiklerinin kısa sürede görüldüğünü ifad eden Zolan, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile bu imkanı kardeşlerimize ve ailelerine sunduk. İnşallah tüm engelleri ortadan kaldırıncaya kadar çalışacağız. Down Kafeterya, Türkiye’de ses getirdi. Denizlililer memnun, ben de buradaki ortamdan memnun kaldım. Büyükşehir olarak insana dokunan projelerimiz devam edecek. Her insanın mutlu olması demek, şehrin mutlu olması demektir. Denizli Büyükşehir durmayacak, koşacak ve çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

Down Kafe’de keyifli bir akşam geçiren Başkan Zolan ile 5 yaşındaki down sendromu rahatsızlığı bulunan Emre İlhan arasında yaşanan diyalog dikkat çekti. Başkan Zolan, fotoğrafını çekmek isteyen küçük Emre’yi kırmayarak kendisine poz verdi. Daha sonra ikili çekilen fotoğrafları birlikte inceledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu