REKLAMI GEÇ

Zolan’dan Milli Mücadele Günü’ne davet

Zolan’dan Milli Mücadele Günü’ne davet

Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü, 96 yıl sonra yeniden yaşatılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs (bugün) saat 17.00’de Delikliçınar Meydanı’nda düzenleyecekleri Milli Mücadele Günü programına ve Milli Mücadele Yürüyüşü’ne tüm Denizlileri davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 08:00

Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği törenle yeniden yaşatılacak.

“15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü” programı kapsamında Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenecek tören saat 17:00’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayacak. Burada Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, 96 yıl önce olduğu gibi Delikliçınar Meydanı’ndan Atatürk Caddesi’ni takip ederek Kayalık Caddesi’nde toplanan Denizlililer, Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüyecek.

Başkan Zolan’dan Milli Mücadele Günü’ne davet
Tüm Denizlilileri bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan Milli Mücadele Günü programına davet eden Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı günü 96 yıl sonra yeniden yaşatacaklarını, bu vatan için canlarını hiçe sayan ecdadımızı yad edeceklerini kaydetti. Başkan Zolan, “Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık ateşinin ilk yakıldığı şehirlerden biri Denizlimizdir.15 Mayıs; Denizlimizin Anadolu’ya düşmana karşı boyun eğmemeyi ve bağımsızlık mücadelesini hangi şartlarda olursa olsun sürdürmeye devam etmelerini haykırdığı tarihtir. Milletimizin tarihine altın harflerle yazılmış bu kahramanlık destanını yaşatmak en büyük görevimizdir. Yaklaşık bir asır önce yaşanan bu destanı coşku içerisinde yeniden yaşayacağız. Tüm hemşerilerimizi Milli Mücadele Günü’ne davet ediyorum” dedi.

“DENİZLİLERİN GURUR GÜNÜ”
15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nün Denizli için ayrı bir önem taşıdığını ve bu günün Denizli için gurur günü olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, “Bundan 96 yıl önce yoklukta verilen mücadelenin herkes tarafından bilinmesi düşüncesiyle 15 Mayıs’ı Milli Mücadele Günü olarak kutluyoruz. Denizli, Millî Mücadele yıllarında adını sık duyuran ve Yunan işgaline karşı direnen ilk illerden biri olarak, Millî Mücadele’nin başarıya ulaşması yönünde önemli gayretlerde bulunmuştur.Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz atalarının nasıl fedakârlıklarla bu ülke topraklarını korumak için canını hiçe sayıp savaştığını bilmelidir. Bugün atalarımızın bize bıraktığı hür topraklar üzerinde onların aziz ruhlarını yâd etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“TÜM DÜNYAYA DERS VERDİK”
Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında şurları söyledi: “ 15 Mayıs Milli Mücadele günü Denizli’mizin onur, gurur ve şeref günüdür. Bağımsızlık ruhunun Türk Milleti’nin öz karakteri olduğunun gösterildiği, düşman işgaline asla boyun eğilmeyeceğinin anlatıldığı kutlu bir gündür.
Tüm dünyaya verilmiş bir ders ve örnek olan bir mücadele için atılmış ilk adımın ilimizde olması bizim için ayrı bir gururdur. Bugün Denizli’mizde huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu o günlerde canı pahasına düşman postallarını memleketimizi çiğnetmeyenlere borçluyuz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu