REKLAMI GEÇ

106 bisiklet için öğrencilere slogan attırıldı

106 bisiklet için öğrencilere slogan attırıldı

Hacı Halil Bektaş Ortaokulu’nda “bu kadarına da pes” dedirten bir uygulama. İddiaya göre, okulda Merkezefendi Belediyesi’nce dağıtılacak 106 bisiklet için öğrencilere slogan attırıldı, belediyenin tişört ve şapkaları giydirildi. Son olarak da “Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu anonsunu duyduğunuzda alkış tutacaksınız” talimatı verildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 23 Mart 2016 Çarşamba, 15:48

Merkezefendi Belediyesi’nin 5 bin bisiklet dağıtımıyla ilgili okullarda düzenlenen törenler devam ediyor. Bugün de Hacı Halil Bektaş Ortaokul’unda tören yapıldı. Okulun 5. sınıf öğrencilerine verilecek 106 bisiklet için çocuklara ders sırasında slogan ezberletilmesi, öğrencilere üzerinde belediyenin logosu olan “Merkezefendi ile büyüyoruz” yazılı tişörtler giydirilmesi, şapka aktırılması ve “Başkan geldiğinde slogan atacaksınız, alkış tutacaksınız” talimatının verildiği iddiası Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi’nin tepkisini çekti. Özbay, şu açıklamayı yaptı:

denizli-merkezefendi-belediyesi-bisiklet-dagitimina-tepki-egitim-is-2

“1 SAAT BOYUNCA SLOGAN ÖĞRETİLDİ”
“Çocukların ders göreceği saat içinde, velilerle beraber öğrencilere ‘Merkezefendi Belediye Başkanı geldiğinde alkışlayacaksınız’ talimatı verildi. ‘Merkezefendi Belediyesinin şapka ve tişörtlerini giyeceksiniz’ denilerek, çocuklara 1 saat boyunca ‘Arabadan iniyoruz, bisiklete biniyoruz’ sloganı öğretildi. Ders sırasında bu 20’şer defa tekrar ettirildi. Merkezefendi Belediyemiz, Muhammet Subaşıoğlu anonsunu duyduğunuzda alkışlayacaksınız diye talimat verildi.

denizli-merkezefendi-belediyesi-bisiklet-dagitimina-tepki-egitim-is-4

“BENİ İSTEDİĞİM ZAMAN KONUŞTURURLAR MI?”
Atatürk Düşünce Derneği veya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bir proje başlatsam, bisiklet dağıtsam, istediğim zaman konuşturacaklar mı? Ya da bunu izin almadan yapma hakkına sahip miyim?

Şimdi bunlar, ‘biz bu belediyeyi kazandık. Belediye sınırları içerisinde ben ister okul olur, ister evin, parkın bahçesi olur biz karışırız. Biz yaparız’ diyorlar. Siz bunu şov amaçlı yapmıyorsanız, ççocukların hepsine bir ders boyunca bu tişört ve şapkaları neden giydirdiniz? Mikrofonla herkes bisikletinin yanına geçecek, velilerle beraber Merkezefendi Belediye Başkanımız geldiğinde alkışlayacaksınız talimatları neden verildi? Siz bu çocuklardan ne istiyorsunuz? Ama onların rektörleri diyor ya ‘cahil insan lazım. Sorgulamayan insan lazım.’ Bunlar da atasözünü öğrenmişler ağaç yaşken eğilir sözü ile bisiklet vererek o yolu izliyorlar. Derste iki tane çocuğum ne dedi biliyor musunuz? Öğretmenim bu kadar olur mu? Biz bisikletİ alamıyor muyuz? Bu bisikleti vererek mi bizi kendilerine alkışlatacaklar? Bakın bu sözleri çocuklar söyleyecek hale geldi.

‘SAYIN MAHMUT OĞUZ SEN KİMSİN DİYORLAR’
İl Milli Eğitim Müdüründen izin yok. Çok net söylüyorum: İzin almadan bunu istediğimiz yerde, istediğimiz zaman yaparız. İl Milli Eğitim Müdürüne de ‘Sayın Mahmut Oğuz sen kimsin’ diyorlar. Çünkü Milli Eğitim Müdürü, bugün bana ‘bu konu hakkında bilgim var, iznimiz var’ diyemiyor. Aslında şunu söylüyorlar. ‘Biz Mahmut Oğuz’dan izin almayız. Milli Eğitim Müdürü’nden izin almayız. Biz belediye başkanıyız, AKP’yi temsil ediyoruz. Temsil ettiğimiz için Türkiye’nin ve Denizli’nin her yerinde istediğimiz propagandayı yaparız’ diyorlar.

denizli-merkezefendi-belediyesi-bisiklet-dagitimina-tepki-egitim-is-3

Çocukların üzerinden ellerinizi çekin gerçekten bir iyilik yapacaksanız. ‘Sağ elin verdiğini sol el görmemelidir’ derler ya bu erdemi yapalım. Verdiğinizi bile gizlemeyi bunu şov haline çevirmemeyi öğrenin. Bu saatten sonra ben bu çocukları konsantre edip derse mi sokacağım? Buna inanıyor musunuz? Bundan öncede bir ders öncesinde propagandalar yapıldı. Hala daha devam ediyor. Çocuklarımız maalesef bu zihniyetlere bırakılmış durumda. Çok acı gerçekten çok acı.

denizli-merkezefendi-belediyesi-bisiklet-dagitimina-tepki-egitim-is-1HOLİGANLARDAN NE FARKI VAR?
Yaşananların İspanya’da, Hollandalı holiganların mültecilere para atıp, onlara şınav çektirip, yerlerde süründürmesi ile ne farkı var? Bugün senin benim vergimle belediyedeki kaynakla çocuklarımıza bisiklet alanlar kendi şovlarını yapıyorlar. Ben ısrarla şunu söylüyorum. Belediyenin bisiklet dağıtmasına, park yapmasına, gezi düzenlemesine karşı değilim ama bunları kendi siyasi şovları haline getirmelerine çocuklarımızın ve velilerimizin istismar edilmelerine karşıyım. Bunun sorumlusu olup da sorumsuzca davranan bunların peşinde el pençe gezen tüm idarecileri ve milli eğitim yetkililerini kınıyorum. Milli Eğitim Müdürü’ne de bu konu hakkında sorular yönelttim ama bir cevap veren yok. Çok sert bir şekilde kınıyorum. Yazık diyorum.

Yorumlar

horoz   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 13:31

çok doğru, madem iyilik yapacaksın ver bisikletleri milli eğitime,öğretmenleri kendi öğrencilerine dağıtır zaten.yavrucakların avaz avaz çığırmalarına gerek yoktu.!
iyiliğin reklamı olmaz.!

efe   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 10:44

sen de dağıt 5000 bisiklet, seni de alkışlasınlar. Her şeye muhalif olmak zorundasınız değil mi? Bu kafayla zor…Komik olmayın ya.

misafir   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 09:01

adam haklı

ali   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 08:52

Ne va bu olayda. hep aynı zihniyet CHP zihniyeti= ADD, Eğitim-iş. ya arkadaşinsan bu kadar her şeye muhalefet olur mu ya. İktidarda siz olsanız ne yaparsınız bilmem.

rıfat   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 08:29

tamamda tişört giymenin, arabadan inip bisiklete biniyoruz demenin,belediye başkanını alkışlamanın nesi kötü… ülkemizde işcinin memurun maaş kesintileriyle geçinen o kadar çok sendika varki, iş yok güç yok böyle saçma sapan konular üretiyor…

kamil   -  Bağlantı 23 Mart 2016, 16:30

Bütün siyasilerin derdi aynı…”reklam”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu