REKLAMI GEÇ

80 yaşında wayuu kursunda

80 yaşında wayuu kursunda

Merkezefendi Belediyesi tarafından açılan wayuu kursuna katılan 80 yaşındaki Ümmüş Abdırgan, azmi ve yaşama sevinci örnek oluyor. “Wayuu bana iyi geliyor” diyen Abdırgan, yaptığı kağıttan kuğuları Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a hediye etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2019 Cuma, 14:16

Merkezefendi Belediyesi tarafından vatandaşlara el becerisi kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için birçok alanda kurslar düzenleniyor.

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde verilen ve 150 Merkezefendili kadının katıldığı el sanatları kurslarında miyuki, wayuu, rölyef, deri işlemeciliği ve resim eğitimleri hafta içi yapılıyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Tülay Ünlü’nün verdiği wayuu kursuna katıldı, kursiyerlerle bir araya geldi. Kursiyerler ile yakından ilgilenen Başkan Doğan, yapılan el işi ürünlerini de inceledi.

Sanata, kültüre ve eğitime önem verdiklerini belirten Başkan Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak sanat, kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Merkezefendili hemşerilerimize ücretsiz olarak kurslar veriyoruz. Vatandaşlarımıza kendi eşyalarını üretme imkanı sağlıyoruz. Merkezefendi sanatı ve kültürü önemseyen, seven bir ilçe. Bizler de çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz” dedi.

80 YAŞINDA, WAYUU KURSUNDA
Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki wayuu kursunun ilgi odağı 80 yaşındaki Ümmüş Abdırgan oldu. İlk günden bu yana büyük bir özveri ile wayuu kursuna katılan dört çocuk, altı torun sahibi Ümmüş Abdırgan, wayuunun kendisine iyi geldiğini söyledi.

Ümmüş Abdırgan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a kağıttan yapmış olduğu iki kuğuyu hediye etti. Başkan Doğan, 80 yaşındaki kursiyer Ümmüş Abdırgan’a teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu