REKLAMI GEÇ

Ağaçlar için imza kampanyası

Ağaçlar için imza kampanyası

Merkezefendi Belediyesi, Adalet Mahallesi sakinlerinin ağaç nöbeti devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi, 2008 yılında Bereketli Belediyesi tarafından yeşil alan olarak ilan edilen ve üzerinde 8 yaşındaki 200 çam ağacını sökmek istemesi üzerine harekete geçen mahalleli, imza kampanyası başlattı. Her gün saat 17.00’den 24’e kadar park içerisinde nöbet tutan mahalleli,ağaçları kestirtmemekte kararlı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2014 Cumartesi, 12:22

Adalet Mahallesi sakinlerinin yeşil alan mücadelesi devam ediyor. Bütünşehir Yasası ile 2009’da kapatılan Bereketli Belediyesi tarafından ağaçlandırılan yaklaşık 3 bin metrekarelik alanın istimlak bedeli ödenmediği gerekçesiyle hak sahiplerinin açtığı “ecrimisil davası”devam ederken Merkezefendi Belediyesi’nin, ağaçları sökmek için başlattığı girişim mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı.

denizli-adalet-mahallesi-imza-kampanyasi-h

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Merkezefendi Belediyesi ekiplerinin, Salı günü sabah saatlerde iş makineleriyle geldiğini gören mahalle sakinleri, soluğu Merkezefendi ve Büyükşehir Belediyesi’nde aldı. Ağaçların bulunduğu alanda nöbet tutan ve görevlilere tepki gösteren vatandaşlar, “Buranın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Yetişmiş çam ağaçlarını sökmekle çözüm olmaz. Belediye yetkilileri başka çözüm bulsun” çağrısı belediye yetkililerince cevapsız bırakıldığı gerekçesiyle imza kampanyası başlattı. Mahalle sakinleri, “Ne Büyükşehir Belediyesi’nden ne de Merkezefendi Belediyesi’nden olumlu veya olumsuz bir cevap alamadık. Bizde imza kampanyası başlattık. Her gün saat 17.00 ile 19.00 arasında burada stant açarak imza topluyoruz” dediler.

HAK SAHİPLERİNDEN DE DESTEK VAR
Bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi parti il ve ilçe temsilcilerin de kampanyalarına destek verdiğini söyleyen Adalet Mahallesi sakinleri, 300’e yakın imza topladı. İmza kampanyasına hak sahiplerinin bazı yakınları da destek verirken, “Biz ağaçlar sökülsün istemiyoruz. Yalnızca hakkımızı istiyoruz” dedi. Mahalle sakinleri, kampanyada süresince toplanan imzaları başta Denizli Valiliği olmak üzere Merkezefendi Kaymakamlığına, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Merkezefendi Belediye Başkanına vereceklerini belirterek, “Yetkililerden olumlu bir cevap alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

denizli-adalet-mahallesi-imza-kampanyasi-ic

7’DEN 70’E HERKES ORDA
Önce bir grup mahallenin başlattığı ağaç nöbetine, 7 den 70 tüm mahalle sakinleri katılarak destek veriyor. Bastonuyla nöbete gelen 75 yaşındaki Ayşe Ankaya, “Ben bu ağaçlara çocuğum gibi baktım. Bu yaşımda pet şişelerle su taşıyarak suladım. Şimdi nasıl kıyacaklar da kesecekler. Bu sorunun başkabir yolu vardır. Yetkililer isterse bulur” diyerek ağaçların kesilmemesini isterken, uzun yıllar Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nde fidanlık birimi şefi olarak çalıştığını söyleyen Mehmet Ali Banaz, “Bu ağaçlarla yazık. Bunların her biri 8 yaşında. Bunları söküp başka bir yere nakledemezsiniz. İğneli yapraklı ağaçlar tutmaz, kurur. Bir ağaç o kadar zor yetişiyor ki. Bu fidanlara yazık” diyerek yeşil alanın korunmasını istedi.

denizli-adalet-mahallesi-imza-kampanyasi-ic-2

AĞAÇLAR KATLEDİLİYOR
Denizli Belediyesi’nde 22 yıl görev yapan ve 2 yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalıştıktan sonra emekli olan Talat Eras ise isyanını şöyle dile getirdi:
“Ben 22 yıl belediyede çalıştım. Şimdiye kadar çok ağaç kesildi, şimdi şey burada da söz konusu. Madem ki bu arsa üzerinde sorun vardı. Bu ağaçları kaldıracaktınız. Neden 8 yıldan beri bakımını yaptınız, suladınız büyüttünüz?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık