REKLAMI GEÇ

Bir yastıkta 54 yıl

Bir yastıkta 54 yıl

‘Bir yastıkta 50 yıl’ projesi kapsamında 54 yıldır evli olan Bölükbaş çiftini ziyaret eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, uzun evliliğin 5 altın kuralını dinledi. Subaşıoğlu çifte bir de yastık hediye etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2015 Perşembe, 15:41

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve eşi Hacer Subaşıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün eşi Nurşen Görücü ile birlikte ‘Bir yastıkta 50 yıl’ projesi kapsamında evlilikte 50 ve üzeri yılı tamamlayan aileleri ziyaret ediyor. Evlilikte uzun yıllar mutlu olmanın sırrını dinleyen protokol üyeleri, gençlere altın öğütlerin aktarımında adeta köprü oluyor.

Bu kapsamda ilk ziyaretini 54 yıllık evli olan İsmet ve Emine Bölükbaş çiftine gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve eşi Hacer Subaşıoğlu ile Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün eşi Nurşen Görücü, ev ziyareti gerçekleştirdi.

ic

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ…
Burada konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bu proje dahilindeki ziyaretlerimiz bizler ve Denizli için büyük önem taşıyor. Bilindiği üzere ilimiz maalesef boşanma oranları bakımından Türkiye ortalamalarının üzerinde bir kent. Evlilikte 50 ve üzeri yılı doldurmuş çiftlere ziyaret ederek, bu işin sırrını kendilerine bire bir soruyoruz. Onlar bizlere işin sırrını aktarıyorlar. Yaptığımız ziyaretleri de televizyon ve gazeteler aracılığıyla, özellikle evleneceklere, yeni evlilere ve gençlerimize aktarma imkânı buluyoruz. Sosyal belediyeciliğin temel kurallarından biri de aile yapısını daha uzun süreli koruyabilmektir. Bir insanımızı bile bu doğrultuda kazanabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

ALTIN KURAL: SABIR VE SAYGI
Uzun evliliğin sırlarını veren 75 yaşındaki İsmet Bölükbaş ile 69 yaşındaki eşi Emine Bölükbaş ise, “Uzun evliliğin en büyük sırrı sabırlı olmaktır. Taraflar zorluklara karşı sabır etmelidir. Diğer önemli husus saygıdır. Hiçbir zaman saygıyı elden bırakmamak gerekiyor. Biz pazardan alışveriş yaparken bile birbirimizin fikrini alırız, bu çok önemli. Diğer bir önemli bir husus mutlaka anne ve babalara her konuda danışılmalı. Biz hep bunu yaptık. Onlar vefat ettikten sonra en güvendiğimiz dostlarımıza danıştık. Bu da uzun evliliğin sırlarındandır. Tartışma esnasında mutlaka kendi eksiklerinde gözden geçirilmeli, özellikle bu kural çok işe yarıyor” dediler.

Bölükbaş çifti, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve eşi Hacer Subaşıoğlu ile Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün eşi Nurşen Görücü’nün ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.

Son olarak Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 54 yıldır evli çifte günün anısına yastık hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu