REKLAMI GEÇ

BÖLGESEL KALKINMA İÇİN TURİZM ODAKLI BİR HAMLE ŞART

BÖLGESEL KALKINMA İÇİN TURİZM ODAKLI BİR HAMLE ŞART

CHP Merkez Efendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, Denizli’nin sahip olduğu değerleri bir an önce kullanması gerektiğine işaret ederek; özellikle Laodikya’nin doğru ve planlı bir hamleyle şehrin merkezine oturtulması gerektiğini, bu sayede atılacak doğru adımlarla ekonomide bölgesel olarak canlanma sağlanabileceğini kaydetti.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2014 Cuma, 12:33

Seçim çalışmaları kapsamında iş ve meslek odalarına ziyaretlerini sürdüren Balkanay’ın son durağı (DESİAD) Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği oldu. Dernek yönetim kurulunu üyeleri tarafından karşılanan Balkanay, ziyaretinde işadamlarına projeleri hakkında bilgiler verirken, aynı zamanda kendisine yöneltilen sorular hakkında açıklamalarda bulundu. Merkez Efendi için yapacakları önemli başlıkları iş adamlarıyla paylaşan Balkanay, bir baç başlık halinde proje ve hedeflerini anlattı.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Yeni kurulan bir ilçe olan ve ilk belediye başkanının seçilecek olmasıyla ayrı bir önem taşıyan Merkez Efendi için hayalleri ve hedeflerinin büyük olduğunu kaydeden Balkanay, açıkladığı projeleri ve zaman içinde uygulamaya koyacağı diğer projelerle birlikte Merkez Efendi’yi mutlu insanların yaşadığı bir ilçe haline getireceklerini söyledi. Bu konuda oldukça iddialı olan Balkanay, ilk olarak Merkez Efendi adını öne çıkarıp, tarihi önemiyle günümüze bağdaştırmak istediğini kaydetti. Balkanay sözlerini şöyle sürdürdü; “Bildiğiniz gibi projelerimi ‘Merkez Efendi Geri Geldi’ başlığıyla kamuoyuna açıkladım. Bence siyasiler ve şehrin önde gelen isimleri de bu dili kullanmalı. İlçemizi yani Merkez Efendi’yi geçmişimizle ilişkilendirmeliyiz. Tıpkı, Merkez Efendi’yi Merkez Efendi yapan 41 çeşit mesir macunu örneğinde olduğu gibi. Tarihi değerlerimizi günümüzde yaşatarak, hem ekonomik açıdan hem de geleceğimize yönelik önemli bir köprü kurabiliriz” dedi.

face kopyatwit kopya

web

 “KÜLTÜRÜMÜZ VE TURİZMİ BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRMELİYİZ”

Denizli’nin sahip olduğu değerlerle önemli bir kalkınma hamlesi yapabileceğini kaydeden Balkanay, kültür ve turizmin bir arada şekillendirilip bu sayede de ekonomik açıdan bir köprü kurulabileceğini söyledi. Denizli’nin stratejik hedefleri açısında bu adımın büyük önem taşıdığını kaydeden Balkanay sözlerini şöyle sürdürdü, “Denizli’nin ekonomik özgürlüğünü ele alması için en kısa zamanda somut olarak bir takım adımlar atılmalı. Örneğin, kültür ve turizm odaklı bir hamle yapmalıyız. Laodikya da yer alan değerlerin bir an önce gün yüzüne çıkartıp, ekonomiye katkı sağlaması için projeler geliştirilmeliyiz. Loadikya mutlaka bu çerçevede şehrin merkezine oturtulmalı. Bildiğiniz gibi Laodikya da, Hıristiyanlar için oldukça önem taşıyan 7 kiliseden biri yer almakta. Tıpkı Müslümanlar için Mekke ne anlam ifade ediyorsa onlar içinde aynı durum söz konusudur. Bu projeyle, Eskihisar, Sevindik, Sümer ve sanayi sitelerini kapsayan geniş bir kitleyi içine alacak kentsel rönesanstan bahsediyorum. Bu gerçekleştirilebilir mi? Evet bence gerçekleştirilebilir. Bu konuda değişimini tamamlamış Eskişehir gibi bir örnek var önümüzde. Eskişehir’in 13-14 yıl gibi bir sürede şuan parmakla gösterilir bir şehir haline geldiğini unutmayalım” dedi.

Bu güne kadar hem siyasi hem de mesleki açıdan şehrin menfaatleri ve çıkarı için ön planda durmaktan çekinmediklerini kaydeden Balkanay, bundan sonra da her zaman hassas ve kararlı olacaklarını söyledi. Yaptığı bilgilendirmelerden dolayı kendisine teşekkür eden DESİAD üyeleri, 30 Mart seçimlerinde Balkanay’a başarılar dilediler.

ARİF BALKANAY ANONS

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu