REKLAMI GEÇ

“Büyük Menderes Nasıl Kurtulur?” sorusuna yanıt aranacak

“Büyük Menderes Nasıl Kurtulur?” sorusuna yanıt aranacak

Büyük Menderes Nehri’nin kirliliği ile ilgili sorunlar “Büyük Menderes Nasıl Kurtulur?” adlı konferansla masaya yatırılıyor. Nehir kirliliğini uzman konuşmacılarla çok yönlü ele alacak olan konferans etkinliği, Büyük Menderes İnisiyatifinin girişimi ve Merkezefendi Belediyesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2020 Perşembe, 16:31

Denizli Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde 18 Ocak 2020 Cumartesi günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek olan etkinlikte Büyük Menderes kirliliği çok yönlü olarak ele alınacak. Konferansta kirliliğin boyutu, kirliliğin tarım ve hayvancılığa, insan sağlığına etkileri, çevreye etkileri ile kirlilikle nasıl başa çıkılacağı konuları ele alınacak.

Konferansta 5 konuşmacı yer alacak. Büyük Menderes kirliliğini gündeme taşıyan gazeteci Yaşar Tok kirliliğin tarihi-kültürel boyutunu ele alan bir değerlendirme yaparak konferansın moderatörlüğünü üstlenecek.

Konuşmacılardan PAÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Duran kirliliğin biyolojik boyutu ve çevresel etkisini anlatırken, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zencir kirliliğin insan sağlığına etkilerini ele alacak. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ziraat Mühendisi H. Murat Kapıkıran, kirliliğin tarıma yönelik zararlarını ve alınması gereken önlemleri değerlendirecek. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Çevre Mühendisi E. Helil İnay Kınay ise kirliliğin çevreye olan etkileri ile yerleşim ve sanayi atık suları ile arıtımı konusunda neler yapılabileceğini ele alan bir sunum yapacak.

Sunum ve konuşmaların ardından Denizlili doğaseverlerin aktif katılımı ile forum gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu