REKLAMI GEÇ

Çanakkale ruhununu yaşadılar

Çanakkale ruhununu yaşadılar

Merkezefendi Belediyesi’nin önemli projelerinden olan ‘Tarihe Yolculuk Bursa-Çanakkale Gezisi’ nin 6. kafilesi Bursa ve Çanakkale’yi gezdi. Düzenlenen gezinin ilk gününde Bursa’yı ziyaret eden kafile duygu dolu anlar yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2015 Pazartesi, 12:42

Merkezefendi Belediyesi’nin bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği ‘Tarihe Yolculuk Bursa-Çanakkale Gezisi’ devam ediyor. Merkezefendi ilçesinde haftada 2 kez 5 otobüsle toplam 460 kişi, projenin tamamında ise 5 bin kişi tarihe yolculuk edecek. Hafta sonunda ‘Tarihe Yolculuk Bursa-Çanakkale Gezisi’ nin 6. kafilesi Bursa ve Çanakkale’yi gezdi.

Cumartesi gecesi yola çıkan kafile pazar sabahı ilk olarak Bursa Ulu Camii’yi ziyaret etti. Ulu Camii’de sabah namazını kılan Merkezefendi kafilesi, ardından da Emir Sultan Türbesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucuları Osman Gazi ile Orhan Gazi türbelerini ziyaret etti.

KAFİLE ÇANAKKALE’YE HAREKET ETTİ
İlk günü Bursa’da geçiren Merkezefendi kafilesi, pazartesi günü sabahın ilk ışıklarında Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Çanakkale’de feribotla Gelibolu Yarımadası’na geçen Merkezefendi kafilesi, Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Yahya Çavuş ve Şehitler Anıtı, Kanlısırt Tepesi, 57. Alay, Conkbayırı ve Aynalı Çarşı’yı ziyaret ederek, şehitlerin ruhuna da dua etti.

Büyük kahramanlık öykülerinin yaşandığı ve dünya tarihine geçen bir destanın yazıldığı Çanakkale ziyaretinde Merkezefendi kafilesi duygu dolu anlar yaşadı.

denizli-merkezefendi-belediyesi-canakkale-gezisi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu