REKLAMI GEÇ

CHP Merkezefendi’de ‘disiplinlik’ üyeler belli oluyor

CHP Merkezefendi’de ‘disiplinlik’ üyeler belli oluyor

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde encümen üyeliği seçimlerini Cumhur İttifakına kaptırarak derin bir çıkmaza giren CHP’de disiplin listesi kesinleşiyor. Merkezefendi İlçe Başkanı Horzum, partililere yönelik açıklamasında isim verdi, “Oy vermeyenler, yaptıklarının ardında durma cesareti gösteremedi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2022 Çarşamba, 20:51

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde belediyenin en önemli yerlerinden encümen üyeliği, Cumhur İttifakının üyelerini kaptırılmıştı. 11 üyesi bulunan CHP’li bir adaya 5 oy çıkması partide derin bir tartışmaya neden olmuştu.

Oy vermeyen isimlere yönelik yaptırım merak edilirken, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, partililere seslendiği bir mesaj yayımladı. Parti WhatsApp grubundan paylaşım yapan Horzum, gelişmeleri üyelerle paylaştı.

“Son günlerde yaşanan olumsuz olaylar neticesinde hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Haklı olarak da neler yaşandığını, ne aşamada olduğumuzu, Örgütün tavrını merak ettiğinizi biliyorum. Bu bağlamda sizlere ana hatları ile bir açıklama yapma ihtiyacı duydum” diyen Horzum’un mesajı şöyle:

GRUP KARARIMIZ VARDI
Öncelikle 01 Nisan günü Merkezefendi Belediye Meclis Grubumuzla toplandık. Bu ay gündemde olan Komisyonların seçimi vardı. Belediye Başkanımızla mutabakat halinde dağılımları yapıp bu dağılımları Meclis Üyelerimiz ile paylaştık. Bütün Meclis Üyelerimiz kabul etti. En ufak şekilde bir itiraz gelmedi. Kararları tutanak altına alıp imzalarımızı Grup Kararı olarak attık.

ADAYLIKLARA İTİRAZ GELMEMİŞTİ
Akabinde Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis Toplantısında açık oylamalarda bir problem yaşanmadı. Fakat gizli oylama ile yapılan encümen seçiminde maalesef Grubumuzun Adayları olan Özdilek Koçoğlu’na 15, Sündüs Başsorgun’a 5 oy çıktı. Görüldüğü üzere, Grubumuzun adayına, Grup Kararımız olmasına rağmen (ki grubumuzda hiç kimse itiraz etmedi) kendi arkadaşlarımız oy vermemişler.

HERKES OY VERDİĞİNİ SÖYLEDİ
Sonrasında Olağanüstü Grup Meclisi Toplantısı yaptık. Beni en çok üzen tarafta burası; bütün Meclis Üyesi arkadaşlarım oy verdiklerini iddia ettiler! Grup Kararına, Parti İlkelerine, Tüzüğe, Yönetmeliğe uymama cesareti olan arkadaşlarımız, UYMADIK deme cesaretini maalesef göstermediler.

ARAŞTIRMALARIMIZ HALEN SÜRÜYOR
Araştırmalarımızı derinleştirerek, tek tek yapılan görüşmeler, bilgiler, görgüler ve belgeleri ortaya koyduk. Araştırmalarımız halen devam etmekte olup, şu an itibariyle elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum.

KİM VERDİ KİM VERMEDİ?
Kendileri ile yapılan görüşmelerde Necdet Yılmaz, Cihan Saraçoğlu, Serkan Kaya; olayın bu hale gelebileceğini öngöremediklerini, Merkezefendi Belediyesine ve Partimize verdikleri bu zarardan son derece üzüntü ve kaygı duyduklarını, bu bağlamda kamuoyundan ve Partimizden özür dilediklerini beyan ettiler. Meclis Üyemiz ve Belediye Başkan Yardımcımız Necdet Yılmaz, Sayın Belediye Başkanımıza Başkan Yardımcılığından istifasını sunmuştur. Meclis Üyemiz ve Merkezefendi Kadın Kooperatifi Başkanı Aynur Tunç, Kooperatif Başkanlığından istifa etmemiş, Yasal Sürecin sonunda gereğini yapacağını beyan etmiştir.

Burada ayrıca, Parti Tüzüğüne, Grup Kararına uyan. oy veren arkadaşlarımızın da zan altında kalmaları, ekip arkadaşlığına, yol arkadaşlığına hiç uymayan bir tavırdır. Hiçbirimizin diğer bir arkadaşımızı zan altında bırakma hakkı yoktur. Bu bağlamda oy veren Meclis Üyelerimiz, Başkan Şeniz Doğan, Fatma Atıcı Bakcan, Özdilek Koçoğlu, Sündüs Başsorgun, İbrahim Abuşaha’dır.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Yukarıda da bahsettiğim gibi, inceleme ve araştırmamız devam etmektedir. Bu sürecin sonunda nedamet gösteren Meclis Üyelerimizle, nedamet göstermeyen Meclis Üyelerimize yapılması gereken yapılacaktır. Parti Tüzüğümüz ve Yönetmeliklerimiz uygulama süreci devam etmektedir.
KİMSE CHP’NİN ÜZERİNDE DEĞİL
Partimizi kamuoyu önünde hiç kimsenin tartışmaya, tartıştırtmaya hakkı yoktur. Şu unutulmasın ki, hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde değildir. Sorusu olan, eleştirisi olan, önerisi olan varsa lütfen sosyal medya yerine, İlçe Binamıza buyursun gelsin. Bir asırlık tecrübeye sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi her zaman, Parti Tüzüğümüze aykırı hareket edenler için gereğini yapmış ve yapacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sizlere saygı ile duyurulur.

Yorumlar

Kader Anıl   -  Bağlantı 8 Nisan 2022, 09:53

İyi parti nerde diyenler yönetimde iyi partiye sormadan iş yapılırsa böyle yanlız kalırlar. Kararlar ortak verilmeliydi chp tek başına seçilemezdi. Diğer seçimde iyip de yetmeyecek yönetim kötü.

ali cengiz   -  Bağlantı 7 Nisan 2022, 15:55

Peki iyi parti ne işlem yapıyor? MHP adayına o kadar oyu verenler, CHP adaylarına vermeyenler çıkacak mı ortaya? Hani ittifak?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu