REKLAMI GEÇ

Binada yıkım yeniden başladı, değişen bir şey yok

Binada yıkım yeniden başladı, değişen bir şey yok

Saltak Caddesi üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alınan 6 katlı binada yapılan çalışma tepkilere rağmen aynı duyarsızlıkla devam etti. Geçtiğimiz hafta başlanan ve şikayet nedeniyle yarıda kalan yıkım bugün yeniden başladı. Yıkım aşamasında yine önlemlerin yetersizliği dikkat çekti, çalışmalar esnasında yanlarda bulunan binalar da zarar gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2016 Çarşamba, 16:22

Merkezefendi’nin Sırakapılar Mahallesi, Saltak Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı bina için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı verildi. Geçtiğimiz hafta iş makineleri kullanılarak başlatılan yıkım, bir vatandaşın şikayeti üzerine Merkezefendi Belediyesi tarafından durduruldu.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI
Yıkımın durdurulmasının ardından 3 gün boyunca bina kaderine terk edildi. Denizli’nin en hareketli noktalarından birinde, üstelik de gerekli güvenlik önlemleri alınmadan yarı yıkılmış halde bırakılan bina faciaya davetiye çıkarır nitelikte bekletildi.

YIKIM YENİDEN BAŞLADI
Bölgede bulunan vatandaşların tepkisi, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin uyarıları da sonucu değiştirmedi. Günlerce çevre güvenliği sağlanmadan kaderine terk edilen binada yıkım bugün yeniden başlatıldı.

AYNI DUYARSIZLIK DEVAM ETTİ
Binada yıkım başladı ama yetersiz güvenlik önlemleri yine çalışmanın önüne geçti. Çevreye zarar vermeden yapılaması gereken yıkımdan yanlarda bulunan binalar da nasibini aldı.

Yan binanın camları kırıldı, burada bulunan işyerlerinin tabelaları hasar gördü. Yıkılan binanın yanında faaliyet gösteren bankanın klimalarının dış üniteleri de yıkımdan nasibini aldı. Binadan düşen beton bloklar klimaları parçaladı.

Yıkım çalışması büyük oranda tamamlanan binadaki çalışmalar, bu alanı yeniden tartışmaya açtı. Yıkımın da tıpkı yapım aşamasında olduğu gibi mühendislik faaliyeti olduğu hatırlatıldı, belediyelerin yıkım aşamasında bu kriterlere uyması gerektiği ortaya çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu