REKLAMI GEÇ

Kaymakam Görücü karargahını kurdu

Kaymakam Görücü karargahını kurdu

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla merkezde kurulan iki ilçeden birisi olan Merkezefendi’nin ilk Kaymakamı Şükrü Görücü, kamu kurum ve kuruluşlarının oluşturulduğunu, sıranın personel eksikliğini gidermeye geldiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2013 Cuma, 14:34

ŞENGÜL BOZ

Merkezefendi, Denizli ile birlikte 14 ili kapsayan 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile kurulan yeni ilçelerimizden. Dolayısıyla sıfırdan başlayan bir yapılanma söz konusu. Bunu gerçekleştirmek üzere de Kaymakam Şükrü Görücü görevlendirildi. Yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan Görücü, geride kalan süreyi ve gelinen noktayıdenizlihaber.com’aanlattı.

“ANA KARARGAH KURULDU”
Merkezefendi ilçesinin ana karargahının oluşturulduğunu ve hizmet vermeye başladığını ifade eden Kaymakam Görücü, devletin, Denizli Valiliği ve ilgili kurumların kuruluş aşamasında kendisine her türlü kolaylığı ve desteği sağladığını vurguladı.

Merkezefendi’nin yeni kurulan ilçeler arasında oluşumunu en hızlı gerçekleştirenlerden olduğuna dikkati çeken görücü, “Bir kaymakamlıkta olması gereken birimlerin büyük bölümü kuruldu. Bazı birimlerimiz faaliyetlerine başladı. ‘Ana karargah’ dediğimiz, yazı işleri, emniyet, jandarma, müftülük, milli eğitim, tapu ve sağlık müdürlükleri oluşturuldu. Peyder pey faaliyete geçiyorlar. Eksiklerimizden birisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, henüz oluşturulamadı. O da bizden kaynaklanan bir sorun değil” dedi.
denizli-merkezefendi-kaymakami-sukru-gorucu-ic

“BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ”
Merkezefendi ile birlikte kurulan Pamukkale’nin Kaymakamı Erdoğan Beypınar’ın Bursa’ya bağlı Yenişehir ilçesindeseçim yarışına katılmak üzere istifa etmesi nedeniyle bu ilçeye de vekaleten bakan Görücü, şöyle devam etti:
“Bir yerleşim yeri nasıl kurulursa öyle gider. O nedenle biz başarılı olmak zorundayız. 30 Mart seçimlerinden sonra büyükşehirin oluşması, ilçe belediyelerin kurulması, köylerin mahalle olması, il mülki hudutların belirlenmesi, özel idarenin kalkması büyükşehir il sınırları ile ilçe belediyesinin sınırlarına daha da koordineli bir şekilde hizmet vermeye başlanacaktır. İlk olmanın verdiği bir zorluk var ama zorluğunun yanında mutlulukta var. Ben zaten arkadaşlarımıza da hep şunu söylüyorum. Biz çok başarılı olmak zorundayız. Çünkü ilkiz, ilk nasıl kurulursa öyle gidermiş. Biz gayet güzel gidiyoruz.”

“50 MAHALLEMİZ VAR”
Merkezefendi’nin 50 mahallesi bulunduğunu bildiren Görücü, Akköy Kaymakamlığı’ndan dönüştürülen Pamukkale’ye göre daha avantajlı olduklarını savundu. Görücü, “Bizim yeni olmamızdan kaynaklanan bazı avantajlarımız var. 54 mahallesi bulunan Pamukkale, Akköy’den dönüştürüldüğü için onların birimleri tamam. Ama personel sıkıntıları var” dedi.

“YENİ BİR SİSTEM VATANDAŞ ALIŞACAK”
Yeni kurulan Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde bazı eksikliklerin olmasına rağmen hizmet verilmesine başlandığını, yeni bir sistemin oluşturulduğunu, önce mahallesinin hangi ilçenin sınırları için kaldığını öğrenen vatandaşların zamanla sisteme uyum sağlayacağını, eksikliklerin tamamlanmasının ardından okul ve muhtar ziyaretler gerçekleştirerek tanıtım çalışmalarına ağırlık verileceğini söyledi.

MERKEZEFENDİ, PAMUKKALE’NİN MİSAFİRİ
Merkezefendi Kaymakamlığı’nın da bulunduğu eski Denizli Valiliği denizli-merkezefendi-kaymakami-sukru-gorucu-ic-1Hizmet Binası’nın Pamukkale ilçesi sınırları içinde yer aldığına işaret eden Kaymakam Görücü, şöyle konuştu:
“Bizim başlamamızla ilin de görevleri devam edecek. Yalnızca yetki paylaşımı olacak. İlin yükünü alacağız. Merkezdeki yetkilerin kullanılmasını ağırlık olarak biz yapacağız. Pamukkale İlçe Kaymakamlığı’nın tüm daireleri eski hükümet konağında. Bizim ise Tapu ve Sağlık müdürlükleri dışındaki birimlerimiz burada. Ama ana karargah burası. Ayrı bina ileride düşünülecek bir şey. Şu anda kuruluş aşamasını tamamlayıp tam anlamıyla hizmet vermeye başlamamız önemli. Merkezefendi Kaymakamlık Binası, Pamukkale sınırları içerisinde Biz şu anda Pamukkale’de misafir sayılırız. Yeni bina için yer tespit çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşın yoğun olduğu uygun alanlar değerlendirilecek.”

MERKEZEFENDİ DENİZLİLİ OLDUĞU FAZLA BİLİNMİYOR
Merkezefendi Kaymakamlığına atandığında, bu ilçeye adını veren ünlü ismin Denizlili olduğunun fazla bilinmediğinin ortaya çıktığını anlatan Görücü, “Merkezefendi” deyince insanlarda İstanbul-Zeytinburnu ya da Manisa’ya bağlı bir ilçe algısının oluştuğuna dikkati çekti.

“DENİZLİYE YABANCI DEĞİLİM”
Antalyalı olduğunu ve Uşak Eşme’de kaymakamlık yaptığı dönemlerde sık sık Denizli’ye geldiğini belirten Görücü, Kadın ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Selma Aliye Kavaf ile bir dönem birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Pembe POYRAZ   -  Bağlantı 20 Mart 2014, 09:50

Halkla iç içe ve halka her daim kapısı açık olan, çalışkan, dürüst Sayın Kaymakamımıza yeni görevinde başarılar diliyorum, Allah’ım yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin… İSTANBUL- Küçükçekmece Nüfus Müdürü Pembe POYRAZ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu