REKLAMI GEÇ

Yenimahalle’ye 2 milyon liralık kompleks

Yenimahalle’ye 2 milyon liralık kompleks

Merkezefendi Belediyesi’nin Yenimahalle’ye kazandırdığı ve içerisinde anaokulu, kapalı pazaryeri ile işyerlerinin bulunduğu kompleks, hizmete açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2016 Pazar, 13:23

Yenimahalle’de anaokulu, kapalı pazaryeri ile işyerlerinin bulunduğu kompleksin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve vatandaşlar katıldı.

ZEYBEKCİ: BAŞKAN “EĞİTİM” DİYOR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, kentin mahallelerini sokak sokak, ev ev bildiğini, buraların her zaman akıllarında olduğunu söyledi. Zeybekci, “Denizli büyükşehir olduğunda Merkezefendi’nin adının verilmesinde bu kardeşinizin emeği büyüktür. İstanbul Zeytinburnu’nda mezarı olan Merkezefendi’nin Denizli’de doğduğu unutulmasın istedik. Merkezefendi, Denizlilidir. Tüm nesillerimiz bilsin diye bu ilçemize Merkezefendi adını verdik. İyi ki vermişiz. Bugün bu ilçeye hizmet veren çok değerli bir belediye başkanımız var. Önce millet, önce eğitim, illa ki eğitim diyerek hizmet ediyor” dedi.
merkezefendi_yenimahalle_kompleks_acilisi-ic

VALİ ALTIPARMAK’TAN TEŞEKKÜR
Valisi Ahmet Altıparmak, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, Denizli’nin kendi imkânlarıyla, belediyeler ve hayırseverlerin destekleriyle tam gün eğitime ulaşacağını söyledi.

ZOLAN: HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuşmasında 2004 yılında başlayan hizmet anlayışıyla Denizli’de hiçbir şey eskisi gibi olmadığını ifade ederek, “Her şey daha güzel oldu. Birçok ilkler yapılmaya başladı. Denizlimiz bugün Türkiye’de parmakla gösteriliyor. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Denizli uzun yıllardan beri hak etmiş olduğu ama bir türlü alamadığı büyükşehir hakkı vardı. Onu aldık. Artık ilimiz büyükşehir. Büyükşehrin güzelliklerini bugün görüyoruz. Bu kompleksi Denizli’mize kazandıran Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
merkezefendi_yenimahalle_kompleks_acilisi-icc

MERKEZEFENDİ’DE ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 7’SİNE YARDIM
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, eğitime verdikleri önemi belirterek, “Bu mahallede yapılan yatırım çok önemli. 6 derslikli 2 bin metrekare kapalı pazaryeri inşa ettik. Kurulduğu günden beri eğitimi hep merkeze koyduk. Merkezefendi için eğitim her şeyin önünde geliyor. Merkezefendi olarak birçok projeye imza attık. İnşallah önümüzdeki 2 ay içinde Sümer ve Sevindik bölgesine anaokulunu yapacağız. Şu anda kadar Merkezefendi sınırları içindeki 30 okula halı saha kazandırdık. Halı sahalar artık ücretsiz. Okullarımıza yemekhane yaptık. Konferans salonları inşa ettik. Öğrencilerimizi İstanbul’a gönderdik. Bu proje çok önemli eğitimde sadece yapısal proje yapmıyoruz. Sosyal projelerimizle adımızdan çok bahsettireceğiz. Merkezefendi’de 58 bin öğrencimiz var. Merkezefendi Belediyesi olarak öğrenci yardımı yapıyoruz. Tüm öğrencilerimizin yüzde 7’sine yardımda bulunuyoruz. Bu Türkiye’de bir rekordur. 18 adet okulumuza ‘Z’ kütüphane kazandıracağız. İlçemiz sınırlarında bulunan tüm liseler marka durumda. 200 kişilik bir kız yurdu yapıyoruz. Milli eğitimimize devredeceğiz. Fen bilimlerini ve din eğitimini içinde barındıracak Türkiye’nin tek İmam Hatip Fen Lisesi’nin temelini atacağız. Bu anaokulumuz 4 mahalleye hizmet ediyor. 200 kapasiteli bir anaokulumuz var” diye konuştu.
merkezefendi_yenimahalle_kompleks_acilisi-iccc

KOMPEKSTE YER ALANLAR
Konuşmaların ardından açılışı yapılan komplekste 6 derslik, 1 etkinlik odası, 1 müdür odası, 1 yemek salonu olan Merkezefendi Belediyesi Yenimahalle Anaokulu, 59 manav tezgahı, 15 müstahsil satış noktası olan kapalı pazaryeri, işyerleri ve alışveriş merkezi yer alıyor. Merkezefendi Belediyesi tarafından 2 milyon TL’lik bir yatırımla yapıldı.
merkezefendi_yenimahalle_kompleks_acilisi-icccc

 SUBAŞIOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bu arada Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na eğitime sağladığı desteklerden dolayı teşekkür belgesi ile plaketi verildi teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu