REKLAMI GEÇ

Vatandaş kamulaştırılmadan yol geçirilen arsasını istiyor

Vatandaş kamulaştırılmadan yol geçirilen arsasını istiyor

Merkezefendi’nin Şemikler Mahallesi’nde 2005 yılında açılan 30 metre genişliğindeki Gümüşler Bulvarı’nın bir bölümü tapulu arsasından geçtiğini iddia eden 32 yaşındaki Hasan Sücüllü, arsasını geri istedi. Verilmemesi durumunda bulvarı trafiğe kapatacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2015 Cumartesi, 09:53

Dedesinden miras kalan arsadan kamulaştırma yapılmadan ve kendilerinden izin alınmadan yol geçirildiğini iddia eden Hasan Sücüllü, bir bölümünden Gümüşler Bulvarı’nın geçtiği 5 bin 300 metrekarelik arazinin hala tapuda babasının üzerine kayıtlı olduğunu ifade etti.

Merkezefendi Belediyesi’nin hazırladığı 1/1.000 ölçekli imar planında arazinin “Belediye Hizmet Alanı” olarak göründüğünü, diğer yandan 30 metre genişliğindeki Gümüşler Bulvarı’nın bir bölümünün  buradan geçtiğini anlatan Sücüllü, “Arsa, geçen yol nedeniyle ikiye bölünmüş durumda. Burası dedemden miras kalan bir arsa. Böyle bir yerimizin olduğunu unutmuşuz bile. Ancak geçtiğimiz günlerde emlak vergisi ödemek için gittiğimizde, böyle bir arsanın varlığını öğrendik. İmar planında ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak görülüyor. Ancak yol geçirilen yerin emlak vergisi istiyorlar” dedi.

“ARSAMIZI İSTİYORUZ”
Sücüllü, arsayı geri istediklerini belirterek, “Bizim bulvarın karşı tarafında arsalarımız vardı. 18. madde uygulaması yapıldığı için kamulaştırılan arsalarımıza karşılık burasını, yani 5 bin 300 metrekarelik alanı vermişler. Gümüşçay Deresi’nin yanında ince şerit şeklinde bir arsayı vermişler. Kendilerinin bize gösterdiği ve tapusu bize ait olan arsanın ortasından yol geçiriyorlar, hem de izinsiz ve kamulaştırma yapmadan. Biz, arsamızı geri istiyoruz” diye konuştu.

ic-1
“BULVARI TRAFİĞE KAPATACAĞIM”
Yerel yönetimce “biz yaptık, oldu” anlayışı ile arsalarına el konulduğunu öne süren Sücüllü, “Bunun adı gasptır. Gelip bizlere sorabilirler, kamulaştırabilirlerdi. İnanın bu arsada bizim gözümüz yok. İstesinler tamamını verelim. Ancak bunu emrivaki olarak yapmasınlar. Bugün bana yapan yarın başka bir vatandaşı mağdur eder. O nedenle biz yasal hakkımızı kullanıp bulvarı trafiğe kapatacağız. Bu yasal hakkımızı kullanacağız” ifadesini kullandı.

“ÇÖPLÜK YAPTILAR”
Arsalarının bir bölümünün yola gittiğini, diğer bölümünün ise moloz yığınları atılarak çöplüğe dönüştürüldüğünü söyleyen Sücüllü, moloz yığınlarını gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “ayıp etmişler” dediğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu