REKLAMI GEÇ

“Köpeğe şiddet” olayında ceza belli oldu

“Köpeğe şiddet” olayında ceza belli oldu

Hallaçlar Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bağlandıktan sonra şiddet uygulanan köpeğin görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme oturan “Köpeğe şiddet” olayında, şiddeti uygulayan kişiye verilecek idari para cezası belli oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2019 Cuma, 13:47

Denizli’de köpeğe şiddet uygulayana verilecek idari para cezası belli oldu. Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü Denizli Mühendisliği, Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Simge Aydoğan ile Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve HAYKONFED Delegesi Mine Orhan’ın dilekçesine karşı gönderdiği bilgi notunda, köpeğe şiddeti uygulayan F.A. hakkında idari yaptırım kararı uygulanacağını bildirdi.

Doğa Koruma ve Mili Parklar Denizli Mühendisliği tarafından gönderilen bilgi notunda F.A’ya verilecek ceza miktarı hakkında bir açıklama yapılmazken, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununun 14. Maddesinin (a) bendi karşılığı 28. Maddenin 1. Fıkrasının (k) bendi gereği 773 lira para cezası verileceği öğrenildi. Maddi olarak uygulanacak idari ceza ise hayvan severler tarafından caydırıcılığı olmayan bir karar olarak değerlendirildi.

OLAY
Hallaçlar Mahallesi’nde bağlı bir köpeğin dövüldüğü görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla ortaya çıkan olay, Denizli’nin gündemine oturmuştu. Köpek alınarak Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’na götürülüp tedavisi yapılmış ve çalışanlar tarafından Mutlu adı verilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 16 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 31Parçalı Bulutlu