REKLAMI GEÇ

DOLU DOLU FESTİVAL

DOLU DOLU FESTİVAL

Merkezefendi Belediyesi, Prof.Dr. Ahmet Maranki’nin de katılımıyla 1.Geleneksel Tıp Festivali’ni gerçekleştirdi. Festivalde Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, 20 bin fesleğen ve 5 bin çörek otu dağıttı. Çeşitli ikram ve gösterilerin sunulduğu festivale vatandaşların ilgisi yoğundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2015 Cuma, 16:46

Merkezefendi Belediyesi ile İstanbul Zeytinburnu Belediyesi ortaklaşa “Merkezefendi 1’inci Geleneksel Tıp Günleri’ etkinliğini yoğun katılımla gerçekleştirdi.

ic-6Etkinlikler öncesi Prof. Dr. Ahmet Maranki ile Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu konuklarına çeşitli hediyeler sunarken, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu da Başkan Subaşıoğlu’na işlemeli çini hediye etti. Ziyaretin ardından heyet yürüyerek etkinliğin yapıldığı Bayramyeri Meydanı’na geçti.

ic-2Protokolün alana gelmesiyle festival etkinlikleri de başladı. Merkezefendi Belediyesi tarafından meydanda kurulan stantlarda, şifalı bitkilerin faydaları anlatılıp, şifalı çaylar ikram edildi. Etkinlikte ücretsiz fesleğen fidesi dağıtımı için iki ayrı stant kuruldu. Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Maranki meydanda vatandaşlara fesleğen ve çörek otu dağıttı.

ic-320 BİN FESLEĞEN KISA SÜREDE TÜKENDİ
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, fesleğen dağıtımının büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Etkinliği birlikte düzenlediğimiz Zeytinburnu Belediyesi 20 bin fesleğenle birlikte geldi. Biz de belediye olarak çörek otunu keselere koyarak dağıttık. Büyük ilgi gördü, vatandaşlarımıza bu katılımdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Zeytinburnu’nda her eve bir fesleğen kampanyası yaptıklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu da, “İlçemizde bütün evlere fesleğen dağıtımı yapıyoruz ve bahar havasında geçiyor. Biz de bu yıl Merkezefendi Belediyesi’yle birlikte ortak fesleğen dağıtımı yapıyoruz” diye konuştu.
Meydanda ayrıca, çeşitli bitki çayları ile pamuk şeker ikram edilirken, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nin sunduğu türküler ile mehteran gösterileri etkinliğe katılan vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu