REKLAMI GEÇ

Ekipler gece uçağın tekerleğini buldu, enkaza ulaşmak an meselesi

Ekipler gece uçağın tekerleğini buldu, enkaza ulaşmak an meselesi

Dün sabah saatlerinde Aydın’dan kalkan ve Başkarcı’ya düşen iki kişilik eğitim uçağını gece boyunca arayan ekipler, uçağın tekerleğini buldu. Sabahın ilk ışıklarıyla yeniden bölgeyi taramaya başlayan ekipler, İzmir’den gelen tam donanımlı helikopterden de destek alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2018 Salı, 08:29

Dün sabah saatlerinde Aydın Çıldır Havaalanı’ndan kalkan ve içinde iki kişinin bulunduğu eğitim uçağı Başkarcı-babadağ arasındaki dağlık araziye düşmüştü.

Kaza ihbarının ardından bölgeye AFAD, AKUT, 112 Acil ve itfaiye ekipleri sevk edilmiş, tüm gün süren aramalardan bir sonuç alınamamıştı. Gece yarısına yakın Jandarma Özel Harekat ile gönüllü arama kurtarma derneğinin profesyonel ekiplerinin sabah erken saatlere kadar sürdürdüğü çalışmalarda uçağın izine rastlandı.

TEKERLEĞİ BULUNDU
Tüm gün Başkarcı Dağı’nı tarayan, akşam saatlerinde Babadağ bölgesine yönelen ancak bir süre sonra yeniden ilk arama noktalarına yönelen ekipler, sabah saat 04.00 sıralarında önemli bir gelişme yaşandı. Ekipler, uçağın tekerleğini buldu.

BÖLGE TİTİZLİKLE TARANIYOR
Sabah saat 04.30 sıralarında ekipler kısa süreli mola verdi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte tekerleğin bulunduğu Altındere bölgesi ve çevresinin taranması için İzmir’den tam donanımlı helikopter istendi. Ekipler, sabah erken saatlerden itibaren yeniden arama çalışmalarını başlattı. Uçağın enkazına ulaşılması an meselesi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu