REKLAMI GEÇ

Engelsiz Yaşam Parkı törenle açıldı

Engelsiz Yaşam Parkı törenle açıldı

Merkezefendi Belediyesi tarafından yapılan “Engelsiz Yaşam Parkı” düzenlenen törenle hizmete açıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne denk getirilen açılışta ayrıca engelli spor kulüplerine ve sporculara da malzeme yardımı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2019 Salı, 17:43

Merkezefendi Belediyesi yapımına kısa bir önce başladığı “Engelsiz Yaşam Parkı”nı törenle hizmete açtı. Muratdede Mahallesi’ndeki parkın açılışında ayrıca engelli spor kulüplerine ve sporculara malzeme desteği yapıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan açılışta yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren engelli bireylerimizle ve çocuklarımızla yakından ilgilendik. Ülkelerin ve şehirlerin gelişmişlik düzeyi engellilere sağlanan ulaşımla, istihdamla ve barınmayla doğru orantılıdır. Engellilerin sorunlarını ve sıkıntılarını bilerek hareket etmeli ve gerekli çalışmaları yapmalıyız. Engelli kardeşlerimizin kullanacağı Engelsiz Yaşam Parkımız hayırlı olsun” dedi.

Başkanı Şeniz Doğan konuşmasının devamında “Ülkelerin ve şehirlerin gelişmişlik düzeyi engellilere sağlanan ulaşımla, istihdamla ve barınmayla doğru orantılıdır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren engelli bireylerimizle ve çocuklarımızla yakından ilgilendik. Engelsiz Yaşam Akademimizi daha da güçlendirmeye karar verdik. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurduk. Görme engelli çocuklarımız için en kısa zaman içerisinde de güzel bir laboratuvar ve sınıf geliştireceğiz” diye konuştu.

“ENGELLİ ÇOCUKLARA İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”
Park içerisinde kafeteryada engelli çocuklara istihdam sağlayacaklarını da belirten Başkan Doğan, “Gerçekleştireceğimiz açılışı özellikle bugün yapmak istedik. Kısa bir zamanda yetiştirdik. Parkımızda üç tane oyun gurubumuz var. Engelli çocuklarımızın annesiyle birlikte kullanabileceği salıncaklarımız, tahterevallilerimiz var. Çocuklarımızın spor yapabileceği spor aletleri var. Ve parkımızın içerisinde Engelsiz Kafe inşa ettik. Engelsiz Kafe’de özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize istihdam sağlamak için burada engelli çocuklarımızı çalıştırma kararı aldık” dedi.

“ORTAK AKILLA BİRÇOK PROJEMİZ OLACAK”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Engelli amatör spor kulüplerimize malzeme desteği yapacağız. Onların spor yapmalarını gönülden destekliyoruz. Bizler hepimiz biliyoruz ki hepimiz bir engelli adayıyız. Bu sebeple engellilerin sorunlarını ve sıkıntılarını bilerek hareket etmeliyiz. Onların günlük ve güncel yaşantılarını bizler daha da kolay hale getirmemiz gerekiyor. İşin ucunda belediye olunca sorumluluğumuz da ağır. Bu noktada dernek başkanlarıyla bir ortak akıl toplantısı yaptık. Merkezefendi Belediyesi’nde en hassas konuların bir tanesi de engelliler olduğu ortaya çıktı. Biz de buradan dersimizi aldık ve bu yeni dönemde engellilerle birlikte hem sosyal anlamda hem yapısal anlamda ortak akılla birçok projemiz olacak” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Diğer taraftan açılışa katılan Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ise yaptığı konuşmada, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde böyle güzel bir açılışta sizlerle olduğumuz mutluluğu ve memnuniyeti ifade ediyorum. Hepimiz engelli adayıyız. Bir pıhtı atması, bir trafik kazası hepimizi engelli bir insan konumuna getirebilir. Merkezefendi ilçemizde Merkezefendi Belediyemiz hakikaten özellikle son bir yıldır engelli vatandaşlarımızın sahiplenmesi, sosyal yaşama dâhil edilmesinde ciddi işlere imza atıyor. Engelli vatandaşlarımıza ve özellikle engelli çocuklarımıza hizmet etmek üzere Merkezefendi Belediyemiz tarafından çok güzel bir Engelsiz Yaşam Parkı ve engelsiz kafe çok kısa zaman içerisinde inşa edilmiş. Engelli bireylerimizin ve onların ailelerine, tüm Merkezefendili ve Denizlililerin hizmetine sunulmuş. Bu kararı alan ve hayata geçirilmesinde emeği olan başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese bütün engelliler adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum” diye konuştu.

ENGELSİZ YAŞAM PARKI’NDA NELER VAR?
Muratdede Mahallesi 402 Sokak’ ta yer alan Engelsiz Yaşam Parkı, 2950 metrekare bir alanda inşa edildi. Engelli çocukların günlük yaşamda dezavantajlarını bir kenara bırakarak tüm çocuklarla aynı alanda eğlenip oyunlar oynayabilecekleri bir alan olarak tasarlanan parkta üç adet engelsiz temalı çocuk oyun grubu, yedi adet engelsiz salıncak, bir adet anne bebek salıncağı, bir adet tekerlekli sandalye salıncağı, üç adet engelsiz tahterevalli, sekiz adet temalı zıpzıp, bir adet zekâ oyunu, dört adet el beceri oyunları ve engelsiz spor aletleri bulunuyor. Zeminde EPDM yüzeyli dökme kauçuk kullanılan iki adet toplam 756 m² oyun alanı, 1 adet kamelya, engelsiz kafe ve kültür bitkilerinin bulunduğu peyzaj alanlarında ağaçlar, çiçek parterleri ve çalılarla tasarlanmışdır. Parkın içinde kullanılan sert zeminler için 554 m² Washbeton, 112 m² Patinatolu karo ve 284 m² Altıgen karolar kullanılarak basamaksız olarak tüm alanın gezilebilecek şekilde oluşturulmuştur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık