REKLAMI GEÇ

Hububat da saman da yüz güldürdü  

Hububat da saman da yüz güldürdü   

Yağmurun fazla olması arpa ve buğdayın boyunu uzattı; hububat verimi arttı, elde edilecek samanın miktarı da arttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2014 Perşembe, 10:27

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Merkezefendi’ye bağlı Salihağa mahallesinde tarla günü etkinliği yaptı. Tarımla ilgili il protokolünün de katıldığı  törende buğday hasadı da yapıldı.

Ceyhan 99 ekmeklik buğdayın tanıtıldığı tarla gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ilimiz tarım alanlarının yüzde 37’lik kısmında hububat ekildiğini belirterek “Ekim alanlarının azalmasına rağmen ülkemiz ve ilimizde hububat üretiminde bir düşüş söz konusu değildir. Bunun sebebi yeni çeşitlerin ekilerek birim alandan daha fazla ürün elde edilmesidir. İl Müdürlüğü olarak araştırma enstitüleriyle sürekli temas halindeyiz. Gerek tarla bitkileri gerekse bağ bahçe bitkilerinde tescil edilen ve ilimiz ekolojisine uygun yeni çeşitlerin tanıtımı için ilimizin değişik yerlerinde deneme parselleri kuruyoruz. Çünkü çiftçimiz gördüğüne inanıyor. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Tarım kampındaki çocuklarında katıldığı tarla gününde Biçerdöverle yapılan hasatta verim dekarda 680 kg olarak ölçüldü. Ayrıca sap yüksekliğinin 115 cm’ye kadar ulaştığı ve elde edilecek saman miktarının da fazla olacağı belirtildi.

Çukurova Tarımsal araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Ceyhan 99, gerek verim ve gerekse protein değeri açısından ılıman iklim bölgelerinde tercih edilmesi gereken bir çeşit. Yatmaya, Sarı pas ve Septorya Yaprak Leke hastalığına dayanıklı olan Ceyhan 99 protein değerinin yüzde 14-15 olması nedeniyle birinci sınıf ekmeklik buğday olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık