REKLAMI GEÇ

İşte selin tahribatı!

İşte selin tahribatı!

Denizli’de dün metrekareye düşen 40.8 kilogram yağış sırasında kentin bazı bölgelerinde karayolları, cadde ve sokakları sular altında kalırken, en çok zararı ise Gümüşçay Mahallesi gördü. Birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2014 Çarşamba, 13:33

Denizli’de dün akşam saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkili olarak sele neden olan sağanak yağmur birçok ev ve işyerinde su baskınına neden oldu. Selden en çok etkilenen yer ise Gümüşçay Mahallesi oldu.
Gümüşçay Mahallesi’nde selin mağdur ettiği vatandaşlar, semtlerinin 3. sınıf mahalle olarak görüldüğünü yardım ve destek alamadıklarını belirterek yetkililere isyan etti.

galeri-anons

Zararlarının çok büyük olduğunu ve yetkililerden yardım beklediklerini dile getiren mahalle sakinleri her yağmurda sel korkusu yaşadıklarını belirttiler.

gumuscay-ibrahim bayram-sel- zarar- ic 1

Yaşanan sel felaketinden sonra işyerinde yaklaşık 15 bin TL civarında maddi zararın oluştuğunu ve kamyonetinin sular altında kaldığını belirten mobilya imalatçısı İbrahim Bayram, “Gümüşçay Mahallesi 4009 sokakta dün akşam yaşadığımız sel felaketinden sonra mobilya dükkanımı sel suları bastı. 10 dakika içinde sular biranda gelerek 20-30 cm seviyelerine ulaştı. İtfaiyeyi ve belediyeyi defalarca aramamıza rağmen gelen herhangi bir yetkili olmadı. Bizlerde kendi imkanlarımız ile dükkanımızı temizledik. Dükkanım da ham maddeler ve teslime hazır ürünlerimin içinde bulunduğu yaklaşık 15 Bin TL değerinde zararım var. Kamyonetimden sular altında kalarak ters devrildi. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

gumuscay- cihat tokmak-zarar- duvar- ic 2

“SOKAK YERİNE FABRİKA VAR”
Mahalle sakinlerinden tekstil işletmecisi Cihat Tokmak ise, “Gümüşçay Mahallesi 4009 Sokak şu anda çıkmaz sokak olarak gözüküyor ancak, imardan baktığımız zaman başka bir sokağa bağlanması gerekiyor. Ama sokağa bağlanması gereken yerde fabrika bulunduğu için yol açmıyorlar. Her fırsatta bunu belediye yetkililerine ve muhtarımıza iletiyoruz ancak bir sonuç alamıyoruz. Burası duvar değil de sokak olsaydı bizim evlerimizi ve işyerlerimizi su basmayacaktı. Buranın bir an önce düzenlenmesini istiyoruz. Her yağmurda sel korkusu yaşamak istemiyoruz” dedi.

gumuscay-ömer özkurt-sel- zarar- ic 3

“ALT YAPI ÇALIŞMASINDA YOLLAR BOZULDU”
Tekstilci Ömer Özkurt ise, yaşanan mağduriyetin alt yapı ve doğalgaz çalışmalarından kaynaklandığını iddia etti. Özkurt, “Dün yaşadığımız sel felaketi sonucunda işyerim ve araçlarım sular içinde kaldı. Bu mahallede yaklaşık 10 yıldır her kuvvetli yağışta mahalle olarak sel sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Burada alt yapı ve doğalgaz çalışması yapıldığında kaldırımlarımız bozularak yolun eğimi bozuldu. Ve tekrardan düzenlenmedi. Bu da yukarıdan gelen yağmur sularının evimize ve dükkanlarımıza girmesine neden oluyor. İşletmemde yaklaşık 2 bin TL civarında zararım var ve 2 aracım kullanılamaz hale geldi. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

gumuscay-burhan bagci-sel- zarar- ic 4

SEL SULARI DUVARLARI YIKTI
Sel sularının dükkanlarına binanın hem önünden hem arkasından girdiğini ve duvarlarının yıkıldığını söyleyen mobilya imalatçısı Burhan Bağcı, “Gümüşçay Mahallesi Sakarya caddesinde 1960 yılından beri ikamet ediyorum. Binayı yaptığımda evim yoldan 60 cm yukarıda idi ancak yıllar içinde yapılan kaldırım ve yol çalışmaları neticesinde evim yolun 20 cm altında kaldı. Dün yaşadığımız sel felaketinde de bunun zararını çektik. İşyerimize hem önden hem arkadan su bastı. Binamızın arka tarafı yol ancak belediye oraya yol yapmıyor. Yıllardır dilekçe vererek şikayette bulunuyoruz ancak yanıt alamıyoruz. Oraya yol yapılmadığı için boş arsa olarak duruyor. Dünde yağmur sonrası yukarıdan gelen sel duvarımı yıkarak binamıza girdi. Sular altında kaldık. Defalarca belediye ve itfaiyeyi aradık ancak hala gelmediler. 4 saat kovalar ile temizlemek zorunda kaldık. Yaklaşık olarak 10 Bin TL civarında zararımız var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu