REKLAMI GEÇ

Kadın Kooperatifi hibe almaya hak kazandı

Kadın Kooperatifi hibe almaya hak kazandı

Merkezefendi Belediyesi ortaklığı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açılan Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi, Ticaret Bakanlığınca başlatılan KOOP-DES Hibe Programı’na sunduğu ‘Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Besin ve Uygun Paketleme’ projesi ile hibe almaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2020 Cuma, 11:27

Hibe kapsamında Merkezefendi Kadın Kooperatifi’ne üç adet meyve-sebze kurutma makinesi, iki adet vakumlama makinesi ve teçhizat desteği sağlanacak.

Makineler ile hem mevsimi olan hem de mevsimi geçen doğal, sağlıklı kuru meyve ve sebze üretimi yapılacak. Üretilen ve paketlenen doğal ürünlerin satışı hem paket servis hem de internet üzerinden yapılabilecek. Merkezefendi Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi ayrıca, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın kooperatiflere yönelik çağrıya çıktığı proje programına da hazırlık yapıyor.

“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU TESCİLLEDİK”
Kadınlara güvenmenin son derece önemli ve doğru olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifimiz yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan KOOP-DES Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazandık. Böylelikle kooperatifimize kuru meyve ve sebze üretimi sağlayacak makineler hibe edilecek. Meyve ve sebzelerin zamanı dışında da tüketilmesini sağlayacağız. Ürünleri, pandemi kurallarına uygun olarak el değmeden paketleyeceğiz. Bu işlemi uygulayarak temassız gıda üretimini de desteklemiş olacağız. Yeni kurulmuş, pandemiden dolayı üç ay süre ile hizmet verememiş olan bir kooperatifin, bir yıl geçmeden hibe almaya hak kazanması ne kadar doğru yolda ilerlediğimizi, kadınlara güvenmenin ne kadar önemli ve doğru olduğunu gösteriyor. Merkezefendi Belediyesi olarak kadınların her zaman yanındayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu