REKLAMI GEÇ

Liseli okul başkanlarından Cansel mesajı

Liseli okul başkanlarından Cansel mesajı

Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi üyeleri, matematik öğretmeninin tecavüzüne uğrayan ve daha sonra intihar eden Kayserili Cansel Kınalı için, Çınar Meydanı’nda toplandı. İkinci evleri olarak kabul ettikleri okullarda bile güvenli olmadıklarını belirten liseliler, Cansel için susmayacaklarını haykırdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Mart 2016 Salı, 15:22

Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi üyeleri, geçen hafta Kayseri’de öğretmeninin tecavüzüne uğrayan ve sonra babasının tabancası ile intihar eden lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse Kınalı için toplandı. Ellerinde “Cansel İçin Susmayacağız”, “Tecavüz İnsanlık Suçudur”, “Cansel İçin Susma” yazılı dövizlerle Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklama yapan liseliler, kadına karşı şiddeti protesto ettiler.

Kız öğrenciler adına basın açıklamasını Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi Divan Katibi Ayşenur İyilikçi, “Türkiye’de kadın olmanın dayanılmaz bir ağırlığı olduğundan bahsetmemize bile gerek yok. Herkesin dilinde olan ‘farkında olmanın’ farkındamıyız bilmiyorum ama farkında olmak bizi korumuyor. İşte bende bunun farkındayım. İkinci evimiz dediğimiz, senelerimizi geçirdiğimiz okul binası bile aslında bizi korumuyormuş. O zaman biz kadın olarak ne kadar güvendeyiz bu ülkede? Bu vahşetin bitmesi için kaçımızın daha gözü kapansın. Aklımız almıyor mantığımız kesmiyor ama bu son olsun” dedi.

“BU İĞRENÇ OLAYI KINIYORUZ”
Erkek öğrenciler adına yaptığı konuşmasında anne ve babalara seslenen Furkan Tarhan ise, “Temenni ediyoruz ki bir genç kız kardeşimiz, bir kadın daha böylesine iğrenç bir olaya kurban gitmez. Bundan sonra analar kızlarına evden çıkarken ‘aman kızım dikkat et, tenha yerlerde dolaşma’ değil de, babalar oğullarına ‘aman oğlum sakın kimseye yan gözle bakma, senin de annen, kız kardeşin var’ diyerek uyarıda bulunur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 16 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 31Parçalı Bulutlu