REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Merkezefendi Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Merkezefendi Belediyesi’nin Şeniz Doğan Başkanlığı’nda ilk belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi. İlk toplantıda 2 Belediye Başkanvekili ile birlikte partilerin grup başkanvekilleri de belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2019 Salı, 16:22

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin 2019-2024 dönemi başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın başkanlığını yaptığı Merkezefendi Belediyesi Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken ilk oturumun ilk katipleri, meclisin en genç üyeleri 27 yaşındaki İlhan Sarı ile 25 yaşındaki Mert Koç oldu.

BAŞKANVEKİLLERİ BELİRLENDİ
1. ve 2. başkanvekilleri 2 ayrı oylamada seçilirken, ilk turda İYİ Parti ve AK Parti’nin, 2. turda CHP ve AK Parti’nin adayı yarıştı.

Seçim sonucunda 1. Başkanvekili 23 oy alan İYİ Parti’nin adayı Fatih Coşkun, 2. Başkanvekili ise yine 23 oy alan CHP’nin adayı Necdet Yılmaz oldu.

Divan Katip Üyeliği seçiminde asil üye olarak Sündüz Başsorgun ve Serkan Bıçakçı, yedek üye olarak Özdilek Koçoğlu, Sultan Pişken seçildi.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ DE BELİRLENDİ
Merkezefendi Belediye Meclisi’nde partilerin grup başkanvekilleri de belirlendi. CHP’nin grup başkanvekilliğini Arif Suna üstlenirken, aynı görevi İYİ Parti adına Osman Tığ, AK Parti adına Yavuz Aki, MHP adına da Fırat Dağdeviren üstlenecek.

ENCÜMENE 2 CHP 1 İYİ PARTİLİ
Belediye Encümen üyeliklerine Cumhuriyet Halk Partili Serkan Kaya ve İbrahim Abuşaha ile İyi Partili Özkan Bosun seçildi.

MECLİS İHTİSAS KOMİSYONLARI DA BELİRLENDİ
Merkezefendi Belediye Meclisi, meclis ihtisas komisyonlarını da belirledi.
Buna göre; Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Kadın, Aile ve Engelli Komisyonu, Çevre, Sağlık ve Tarım Komisyonu, İdari ve Diğer İşler Komisyonu oluşturuldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Necdet Yılmaz, Aynur Tunç, Yavuz Aki, Serkan Bıçakçı ve İshak Baysal, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda Cihan Saraçoğlu, İlhan Sarı, Uğur Güzin, Fırat Dağdeviren ve Akbulut, Kadın, Aile ve Engelli Komisyonu’nda Özdilek Koçoğlu, Aydın Aslan, Mukaddes Özeri, Sultan Pişken ve Ebru Leman Kalkan, Çevre, Sağlık ve Tarım Komisyonu’nda  Gökhan Deda, Murat Cımık, Feride Kabadayılar, İshak Baysal ve Mustafa Bozkurt, İdari ve Diğer İşler Komisyonu’nda ise Sündüz Başsorgun, Özdilek Koçoğlu, Ayhan Çetin ve Hasan Kurşuncu oy birliği ile görev yapacak.

Meclis ihtisas komisyonlarının görev süresi ise 1 yıl
Mecliste, Merkezefendi Belediyesi’nin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne üyeler de seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu