REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Merkezefendi Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Denizli’nin yeni merkez ilçesi Merkezefendi Belediyesi, yerel seçimlerin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Pamukkale Belediye Meclisi’nin aksine, MHP’li üyeler komisyonlara alınmadı. Bu durum meclisin ilk gerginliğine neden oldu. MHP’li üyelerin itirazları sonucu değiştirmedi. 5 kişilik komisyonlar, 3 AK Parti, 2 CHP’li üyeden oluşturuldu.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2014 Pazar, 18:02

Merkezefendi Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kapatılan İl Özel İdaresi’nin 1 No’lu hizmet binasında faaliyet gösteren belediye, ilk meclis toplantısını da yıllarca İl Genel Meclisi toplantılarına ev sahipliği yapan salonda yaptı. 

Toplantının açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, meclis üyelerini kutlayarak, hizmet için ortak hareket etme çağrısında bulundu.
İlk olarak meclis divanı belirlendi. Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Ak Partili Erdal Otçu, 2. Başkanvekilliği’ne ise yine Ak Partili Necip Filiz seçildi. Ak Partili meclis üyeleri Şükran Atmaz ve Fatih Aydemir ise katip üyeliklere getirildi.
Daha sonra belediye encümen üyeleri seçildi. 3 kişilik encümenin tamamına yine Ak Partili üyeler getirildi. Ayhan Mazıoğlu, Şevki Demir, Yücel Güngör Merkezefendi Belediyesi encümenini oluşturan isimler oldu.

SUBAŞIOĞLU’NUN YARDIMCILARI
Mekrezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, belediye başkan yardımcılıklarına Hasan Kılınç ve Yusuf Görgüç’ü getirdiğini açıklayarak, meclis üyelerini bilgilendirdi.

KOMİSYONLARDA AK PARTİ VE CHP VAR MHP YOK
İlk birleşimde meclis komisyonları da seçimle oluşturuldu. Pamukkale Belediyesi’nde MHP’nin meclis çoğunluğu yetersiz olmasına rağmen, partilerin anlaşmasıyla komisyonlara MHP’ temsilcileri de alınmıştı. Ancak Merkezefendi Belediyesi’nde MHP’li üyeler için bu formül uygulanmadı. Hal böyle olunca komisyonlara alınmayan MHP grubu, buna itiraz etti ve mecliste uzun süre tartışmalar yaşandı. Ancak sonuç değişmedi. Yine 5 kişi olarak oluşturulan komisyonlarda AK Parti 3, CHP ise 2 üye ile temsil edildi.

İŞTE KOMİSYONLAR VE ÜYELER

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
1-İbrahim Uzunoğlu (AK PARTİ)
2-Necip Filiz (AK PARTİ)
3-Fatih Aydemir (AK PARTİ)
4-Osman Erdemir (CHP)
5-Sabri Yıldız (CHP)

İMAR KOMİSYONU
1-Kamuran Taşdan (AK PARTİ)
2- Yusuf Görgüç (AK PARTİ)
3-Süreyya Kaya (AK PARTİ)
4-Nigar Höyük (CHP)
5-Orhan karaca (CHP)

GENEL İŞLER KOMİSYONU
1-Mahir Altuğ (AK PARTİ)
2-Şükran Atmaz (AK PARTİ)
3-Halil Hilmi Bozca (AK PARTİ)
4-Mümtaz Gür (CHP)
5-Şeniz Doğan (CHP)

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU
1-Nuran Sözgen (AK PARTİ)
2-Hüseyin Aktürk (AK PARTİ)
3-Hasan Serter (AK PARTİ)
4-Ayşe Hazer (CHP)
5-Fatma Atsay (CHP)

MHP RET VERDİ
MHP’li 5 üye, komisyon seçimlerine ret oyu verdi. Üyeler 33 evet oyuna karşı 5 ret oyu ile belirlendi. Daha sonra Merkezefendi Belediyesi’nin gelir-gider bütçesi, norm kadrosu ve ilen-reklam vergilerinin belirlenmesi ile ilgili maddeler, komisyonlara havale edildi.

7 KADIN ÜYE
Merkezefendi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu dahil 21 AK Parti, 12 CHP ve 5 MHP’li üyeden oluşuyor. Merkezefendi Belediye Meclisi’nde 3 Ak Parti, 3 CHP ve 1 MHP olmak üzere 7 kadın üye yer alıyor.

Yorumlar

mete bozkurt   -  Bağlantı 1 Mayıs 2014, 10:50

belediye başkanımızı başarılarından dolayıkutlar nice başarılar dilerim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu