REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediye Meclisi olğanüstü toplanacak

Merkezefendi Belediye Meclisi olğanüstü toplanacak

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde ihtisas komisyonlarının MHP’li üyelere yer verilmeden oluşturulması yargıdan döndü. MHP’nin başvurusuyla Denizli İdare Mahkemesi, komisyon seçimleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karara belediye yönetimi tarafından yapılan Denizli Bölge İdare Mahkemesi’nde kabul görmedi ve komisyon seçimleri için meclis olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2014 Salı, 09:22

Merkezefendi Belediyesi’nin 38 üyeden oluşan meclisi, yerel seçimlerin ardından yaptığı toplantıda ihtisas komisyonlarına seçim yapmış, 5 üyeye sahip MHP’ye bu komisyonlarda görev verilmemişti. Yaptığı itiraz belediye yönetiminde kabul görmeyen MHP, konuyu yargıya taşımış ve Denizli İdare Mahkemesi, “komisyona seçilecek üyelerin dağılımının nisbi temsil sistemine göre değil, basit sistemle belirlenmesi” yönünde karar vererek yürütmeyi durdurmuştu.

Mahkeme kararına Merkefendi Belediye Başkanlığı’nca yapılan itiraz, Denizli Bölge İdare Mahkemesi’nde karara bağlandı. Mahkemenin itirazı reddetmesiyle seçimlerin yenilenmesi gündeme geldi. Buna göre, AK Parti’den 3, CHP’den 2’şer üyeyle oluşturulan 4 komisyon için Merkezefendi Belediye Meclisi 15 Ağustos Cuma günü olağanüstü toplanacak. Bu toplantı için meclis üyeleri cep telefonlarına gönderilen mesajla bilgilendirildi.

Ağustos ayı çalışmalarını tamamladığından olaganüstü toplanacak meclis, Plan ve Bütçe, İmar, Genel İşler, Çevre ve Sağlık komisyonlarının üyelerini belirleyecek. Komisyonların AK Parti’den 3, CHP ve MHP’den 1’er üyeyle oluşturulacağı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 16 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 31Parçalı Bulutlu